Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: Ο ιός θα πολλαπλασιάζεται σε παιδιά ή ανεμβολίαστους

Βασιλακόπουλος: Ο ιός θα πολλαπλασιάζεται σε παιδιά ή ανεμβολίαστους
Βασιλακόπουλος: «είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό», επισημαίνει ο γνωστός καθηγητής.

Στην πορεία της πανδημίας στην χώρα αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου. Σημειώνουμε πως εν τω μεταξύ, στο κόκκινο παραμένουν πολλά νησιά καθώς μάλιστα κορυφώνεται η τουριστική περίοδος με την έλευση του Αυγούστου.

Βασιλακόπουλος: Τι αναφέρει ο καθηγητής

Όπως επισήμανε ο καθηγητής, ο ιός θα πολλαπλασιάζεται στα παιδάκια ή στους ανεμβολίαστους ενήλικες θα αθροίζει μεταλλάξεις κάποιες από τις οποίες θα επιλέγονται και θα δημιουργούνται πιο μεταδοτικά στελέχη. Βασιλακόπουλος

«Είδατε τώρα φτιάχτηκε η Δέλτα, μετά θα φτιαχτεί ένα άλλο. Άρα είμαστε σε έναν αγώνα ανάμεσα σε εμάς με τα εμβόλια και τη φυσική ανοσία και στον ιό. Ποιος θα προλάβει πιο γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε εμείς γιατί έχουμε τα εργαλεία», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ψαλτοπούλου: Σε ποιες κατηγορίες θα δοθεί και τρίτη δόση

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου, τόνισε ότι τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά δείχνουν ότι οι άνω των 70 και 80 ετών χάνουν τα εξουδετερωτικά αντισώματα ενώ επαναληπτική δόση φαίνεται πως θα χρειαστούν κατηγορίες ασθενών όπως ανοσοκατεσταλμένοι, με παχυσαρκία, κακοήθειες και άλλα.

Η κυρία Ψαλτοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένονται παραπάνω δημοσιεύσεις και έγκριση από τους αρμόδιους φορείς «ώστε θεωρώ από το φθινόπωρο και σε ειδικές κατηγορίες να δίνεται αυτή η τρίτη δόση».

Στο κόκκινο τα νησιά

Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον των αρχών στρέφεται στα νησιά λόγω της τουριστικής κίνησης, αλλά και στα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα οποία γεμίζουν από κόσμο που επισκέπτεται τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, όμως οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα κατά του covid.

Ο φόβος διασποράς εκτός της Αττικής και άλλων μεγάλων νομών και της μεταφοράς του ιού σε ειδικά σε ηλικιωμένους είναι μεγάλος. Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό, έστω και με την πρώτη δόση, πριν από τις διακοπές του Αυγούστου.

Τα νησιά που βρίσκονται στο στόχαστρο λόγω covid

Η Μύκονος δεν είναι το μοναδικό δημοφιλές ελληνικό νησί που έχει μπει στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αφού έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με ανοδική τάση καταγράφεται τις τελευταίες δέκα ημέρες και για: Βασιλακόπουλος

  • τη Ζάκυνθο
  • την Τήνο
  • τη Λευκάδα
  • την Σαντορίνη
  • την Πάρο και
  • τη Ρόδο.

Μολονότι η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στις νησιωτικές περιοχές είχε προβλεφθεί στα σενάρια αντιμετώπισης που επεξεργάστηκαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες όλο το προηγούμενο διάστημα, η μεταφορά του ιικού φορτίου από τα θερινά νησιωτικά θέρετρα στην ενδοχώρα και στον ελληνικό βορρά εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς (σχεδόν πέραν του αναμενόμενου), αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση στο ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments