Οικονομία

Επιταγές: Μέχρι τον Οκτώβριο η προθεσμία για την κάλυψη των υποχρεώσεων

Επιταγές: Μέχρι τον Οκτώβριο η προθεσμία για την κάλυψη των υποχρεώσεων
Επιταγές: Προθεσμία μέχρι τον Οκτώβριο δόθηκε για το ευεργέτημα της μη «σφράγισης» επιταγών, σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν δραστικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού.

Προθεσμία μέχρι τον Οκτώβριο δόθηκε για το ευεργέτημα της μη «σφράγισης» επιταγών, σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν δραστικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού.

Με τροπολογία που κατατέθηκε προ ημερών δόθηκε μέχρι και 31 Οκτωβρίου προθεσμία για την αναστολή έκδοση διαταγής πληρωμής. Σχετικά, αξιόγραφα επί των οποίων έχει βεβαιωθεί ή πρόκειται να βεβαιωθεί αδυναμία πληρωμής από την πληρώτρια τράπεζα από την 1η Νοεμβρίου 2020, δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που τηρούνται από τα πιστωτικά και εν γένει χρηματοδοτικά ιδρύματα ή από φορείς που λειτουργούν νόμιμα χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν έως τις 31.10.2021. Επιταγές

Τι είχε προηγηθεί

Προθεσμία για ακόμη 60 ημέρες είχαν λάβει η εμφάνιση, πληρωμή και καταχώριση αξιογράφων σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς επιταγών και λοιπών αξιογράφων, από πληττόμενες επιχειρήσεις και για τον μήνα Μάιο. Παράλληλα, παρατείνεται έως την 30η.9.2021 η προθεσμία εξόφλησης των βεβαιωμένων οφειλών των ληπτών των επιταγών.

Παράλληλα είχε δοθεί παράταση έως και τις 31 Αυγούστου οι προθεσμίες καταβολής:

  • των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές), (πρόκειται για οφειλές που λήγουν ή έληξαν από 1.4.2021 έως 30.4.2021).
  • Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο. Υ Ελεγκτικά Κέντρα βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α.. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η.4.2021 και την 31η.5.2021 για τους οριζόμενους κομιστές αξιογράφων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments