Ελλάδα

Εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι: Το σχέδιο Μαξίμου από φθινόπωρο προς χειμώνα

Εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι: Το σχέδιο Μαξίμου από φθινόπωρο προς χειμώνα
Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Ποιο το πλάνο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.
Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι: Ποιο το πλάνο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Την πλήρη «επιστροφή» των εμβολιασμένων σε συνθήκες κανονικότητας και την επιβολή «φίλτρων» στους ανεμβολίαστους για τις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες υιοθετεί όπως φαίνεται το Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος είναι το εν λόγω πλάνο να ακολουθηθεί από τις αρχές του φθινοπώρου.

Εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι: Στα βήματα της Ευρώπης

Αντί το Μέγαρο Μαξίμου να επεκτείνει σε αυτήν τη φάση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, όπως ανέμεναν πολλοί, επιλέγει το… πλάνο που ακολουθούν και άλλες χώρες της Ευρώπης και που «θέλει» να «ανοίγουν τα πάντα για τους εμβολιασμένους», αλλά να διατηρείται ο έλεγχος για τους ανεμβολίαστους με συγκεκριμένες… δικλείδες ασφαλείας.

Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι

Δηλαδή, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει χρόνο στον χρόνο, προκειμένου να τεστάρει τους εμβολιαστικούς ρυθμούς εντός του Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα εξετάζει τη συγκρότηση ενός πλάνου με αρκετά «φρένα» στην καθημερινότητα και όχι μόνο όλων όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, παρά τη δυνατότητα που υπάρχει πλέον και για τις μικρότερες ηλικίες.

Εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι: Το κόστος των επιπλέον τεστ θα επιβαρύνει τους ανεμβολίαστους

Έγκυρες πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι ωριμάζει η σκέψη κυβερνητικών παραγόντων για την επιβολή εργαστηριακού ή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να μπουν σε εσωτερικούς χώρους σε καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Η «τάση» αυτή συνοδεύεται και από την πρόβλεψη ότι το κόστος των τεστ θα αφορά στην τσέπη των ανεμβολίαστων, που έχουν σε κάθε περίπτωση τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εδώ και μήνες. Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι

Είναι πασιφανής η αλλαγή της οπτικής γωνίας μέσω της οποίας η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη σύνθετη κατάσταση. Κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι το σύνολο των αποφάσεων θα ληφθεί εντός του Αυγούστου κι ότι θα προηγηθεί η μελέτη των προτάσεων που θα καταθέσει η Επιτροπή των ειδικών.

Το σίγουρο είναι ότι οι ειδικοί επιστήμονες της Επιτροπής και ως εκ τούτου και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν στέκονται πλέον ιδιαίτερα μόνο στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα». Εξετάζουν αναλυτικά όλα τα άλλα δεδομένα και βέβαια την επιβάρυνση που δέχεται κάθε «στιγμή» το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τα στοιχεία που καταγράφονται από τη μελέτη αυτή δείχνουν ότι είναι διαφορετικού τύπου πλέον -παρά την αύξηση των κρουσμάτων- η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας. Ωστόσο, εξακολουθούν να ανησυχούν, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες, λόγω της υπερμεταδοτικότητας του στελέχους «Δέλτα» και της πρόβλεψης ότι θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι

Ενθαρρυντικό σήμα χαρακτηρίζουν οι κυβερνητικοί το ότι μέσα στην περασμένη εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια, ενώ καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια εμβολιασμών. Με τα διάφορα μέτρα και «φρένα» στους ανεμβολίαστους θα ασκηθεί πίεση ώστε να προσέλθουν ακόμη και εντός του Αυγούστου στα εμβολιαστικά κέντρα ανά την Ελλάδα;

Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, που συνεχίζει να επενδύει στην επιχείρηση της πειθούς, ώστε να εμβολιαστούν μέχρι το φθινόπωρο πολίτες όλων των ηλικιακών κατηγοριών που μέχρι τώρα διατηρούσαν επιφυλάξεις. Εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι

Σε κάθε περίπτωση, το κυβερνητικό επιτελείο έχει συγκροτήσει διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την αντιμετώπιση της κατάστασης προς τον φετινό χειμώνα, ειδικά μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά στο λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ σε γενική καραντίνα», εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλοντας πακέτο νέων κανόνων για τη διαχείριση της πανδημίας από το φθινόπωρο προς τον χειμώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments