Διεθνή

Γαλλία: Επεισόδια στις διαδηλώσεις εναντίον του υγειονομικού πιστοποιητικού

Γαλλία: Επεισόδια στις διαδηλώσεις εναντίον του υγειονομικού πιστοποιητικού
Γαλλία: Οι Γάλλοι βγαίνουν στους δρόμους εναντίον του υγειονομικού πιστοποιητικού, το οποίο καταγγέλλουν ως μέτρο που περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο στο Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις στην Γαλλία, ενάντια στην κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της Covid-19, όπως γράφει ο Guardian. Γαλλία

Γαλλία: Διαδηλώσεων συνέχεια – Τρίτο σερί Σαββατοκύριακο διαμαρτυριών

Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και όπως είναι αναμενόμενο θα απαγορεύει την είσοδο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας στο Παρίσι, οι διαδηλωτές ήταν τόσο επιθετικοί, που τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς. Είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο που όσοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, βγαίνουν στους δρόμους, σε μια ασυνήθιστη επίδειξη αποφασιστικότητας, την ώρα που οι περισσότεροι Γάλλοι οργανώνουν τις θερινές διακοπές τους. Γαλλία

«Δημιουργούμε μια κοινωνία που χωρίζεται στα δύο και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Γαλλία

«Δημιουργούμε μια κοινωνία που χωρίζεται στα δύο και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μια δασκάλα, η Αν, που διαδήλωνε στο Παρίσι. «Για αυτό βγήκα στον δρόμο. Δεν έχω διαδηλώσει ποτέ πριν στη ζωή μου. Πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας», πρόσθεσε. Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν μουσεία, κινηματογράφους ή πισίνες, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό ανοσίας που να αποδεικνύει είτε ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, είτε έχουν νοσήσει και αναρρώσει ή ότι υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ και βγήκε αρνητικό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 13.500 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι.

Γαλλία: Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης και στη Μασσαλία, τη Λιόν, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Όχι στο πιστοποιητικό». Πάντως, μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, έδειξε ότι το 85% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments