Αθλητισμός

Μανώλης Καραλής: Τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μανώλης Καραλής: Τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μανώλης Καραλής: Ο Έλληνας Πρωταθλητής κατάφερε να κάνει μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια κατακτώντας την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακού Αγώνες.

“Άγγιξε” το μετάλλιο ο Μανώλης Καραλής, καθώς τερμάτισε 4ος στον τελικό του επί κοντό ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.80μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ κι αφήνοντας πίσω του αρκετούς αντιπάλους στον τελικό του επί κοντώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 5.87μ. και μετά το τέλος του τρομερού αγώνα του, έκανε μία αφιέρωση στους γονείς του. “Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά”, ήταν το μήνυμα του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Καραλή

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ωστόσο κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, πάνω από τον θρύλο του αγωνίσματος, Ρενό Λαβιλενί. Ο Τιάγκο Μπρας από τη Βραζιλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας περάσει τα 5.87μ. με την πρώτη και μετρώντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.92μ.

Όσον αφορά τη μάχη του χρυσού μεταλλίου, πάλεψαν ο Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις και ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσον.

Το who is who

Ο Εμμανουήλ Καραλής (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999) είναι Έλληνας αθλητής ο οποίος ειδικεύεται στο άλμα επί κοντώ. Το προσωπικό ρεκόρ του είναι 5.71 στον ανοιχτό, που το πραγματοποίησε το 2019 στo μίτινγκ Athens Street Pole Vault και 5.80 στον κλειστό, που το πραγματοποίησε το 2018 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η καλύτερη επίδοσή του τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποτελεί τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών (U18) σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά η επίδοσή του στον ανοιχτό. Επίσης ο Καραλής βελτίωσε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Παίδων που ήταν 5.54 από τον ίδιο και ισοφάρισε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Νέων Ανδρών. Η επίδοσή του στον κλειστό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία U20. Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας.

Έχει συμμετοχές σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18, το 2015 και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου, το 2015 και το 2016 καθώς και σε μια Ολυμπιάδα στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020 όπου κατέκτησε την 4η θέση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σε κλειστό στίβο (5.80). Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 το 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας. Σε εθνικό επίπεδο, ο Καραλής κέρδισε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκρισή του σε πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου. Ο Καραλής ανήκει στο τμήμα στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς και προπονούταν με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου. Από τα τέλη του 2018 προπονείται με τον Ανδρέα Τσώνη. Μανώλης Καραλής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments