Αθλητισμός

Ποδοσφαιριστής της Super League καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση

Ποδοσφαιριστής της Super League καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση
Super League: Ερευνάται η καταγγελία.

Μία νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση έρχεται στο φως στο χώρο του αθλητισμού και αυτή τη φορά, αφορά ποδοσφαιριστή της Super League.

Αίσθηση προκάλεσε και η είδηση ότι συνελήφθη για παιδοφιλία ο Γκίλφι Σίγκουρντσον της Έβερτον,

Super League: Τι έχει γίνει μέχρι στιγμής

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Live Sport” αναφέρει ότι ποδοσφαιριστής της Super League Interwetten έχει δεχθεί καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καταγγελία έχει γίνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ενώ όταν ενημερώθηκε η ομάδα, ο ποδοσφαιριστές τέθηκε αυτομάτως εκτός ομάδας και προπονείται ατομικά, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το τοπίο με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε περίπτωση που ο ποδοσφαιριστής βρεθεί ένοχος, τότε κινδυνεύει με πρόστιμο αλλά και με την ποινή της απαγόρευσης της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ενώ φυσικά υπάρχει και το ποινικό κομμάτι. Super League

Συνελήφθη ο Σίγκουρντσον για παιδοφιλία

Σοκ προκαλεί και το γεγονός πως η αστυνομία συνέλαβε ποδοσφαιριστή της Έβερτον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, με την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων! Τα αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος παίκτης συνελήφθη, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, πλήρωσε εγγύηση, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα.

Μπεκατώρου: Δεν υπάρχουν δομές για καταγγελίες φαινομένων παρενόχλησης στον αθλητισμό

Στις πολυεπίπεδες δομικές παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενο κακοποίησης (σεξουαλικής και μη) τόσο στον αθλητισμό όσο και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της καθημερινότητας, αναφέρθηκε στη Βουλή, η Σοφία Μπεκατώρου.

Μιλώντας στην επιτροπή ισότητας η Ολυμπιονίκης που κατάφερε με τις καταγγελίες της να γιγαντώσει και στη χώρα μας το κίνημα metoo, τόνισε πως βασικό πρόβλημα είναι η ανισότητα που υπάρχει στα φύλα, σημειώνοντας πως πρέπει να στηριχτεί η ισότητα στους χώρους εργασίας, το σχολείο και την εκπαίδευση.

Μάλιστα η κ. Μπεκατώρου κατήγγειλε πως ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει φορέας στις ομοσπονδίες που ασχολείται με ζητήματα κακοποίησης, ούτε στους συλλόγους άτομο εμπιστοσύνης που να μπορούν τα παιδιά να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές. «Θα πρέπει να υπάρξουν περισσότεροι ιατροδικαστές που φαίνεται ότι όχι μόνο είναι λίγοι αλλά ένα θύμα που βιαστεί Παρασκευή θα μπορεί να εξεταστεί τη Δευτέρα. Τώρα συζητάμε αλλά μπορεί κάποιος να βιάζεται! Αυτό μας βοηθά να καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στις 13 πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων και δεσμεύτηκε πως η συντριπτική τους πλειοψηφία (12) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments