Ελλάδα

Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους
Βαρυμπόμπη: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Ακόμη, μετά τη Βαρυμπόμπη και τις Αδάμες, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν και οι Θρακομακεδόνες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους.

Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, ο οποίος έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί: Πρόκειται για τους οικισμούς Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη. Βαρυμπόμπη

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

Βαρυμπόμπη: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στη φωτιά της Βαρυμπόμπης, όπως ανέφεραν αστυνομικές δυνάμεις που πήγαιναν στο σημείο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί βρίσκονταν σε διάσπαρτα σημεία όπου είναι κοντά στις φλόγες. Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν τρία άτομα ενώ θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο για μία γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους αστυνομικούς που μετέβη στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει ένα ζευγάρι να βγει από το σπίτι του, εγκλωβίστηκε και ο ίδιος.

Αναφορές για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης από τη μεγάλη πυρκαγιά έχουν γίνει στην αστυνομία που αυτή την ώρα πραγματοποιεί επιχείρηση για την απομάκρυνση των πολιτών, ενώ με νέο μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες προς τις Αχαρνές. Βαρυμπόμπη

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επειδή είναι δύσκολη η πρόσβαση στα σημεία έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να γίνει με ασφάλεια η απομάκρυνση.

Βαρυμπόμπη: Τι αναφέρει ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Από το Γραφείο Τύπου του ΑΔΜΗΕ έχει εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση: » Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο.

Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο. Βαρυμπόμπη

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στις 18.30, στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments