Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στις 21:00

Χαρδαλιάς: Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στις 21:00
Χαρδαλιάς: Έκτακτη ενημέρωση πρόκειται να κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει.

Έκτακτη ενημέρωση πρόκειται να κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις πυρκαγιές. Ήδη η φωτιά στην Βαρυμπόμπη έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί  η Βαρυμπόμπη και οι Αδάμες, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες.

Πιο συγκεκριμένα, σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών αναμένεται να προχωρήσει στις 21:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η ενημέρωση θα γίνει από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

To μήνυμα Μητσοτάκη από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, ο οποίος έκανε έκκληση για περισσότερες εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου, έχουν εκκενωθεί ακόμα τέσσερις οικισμοί: Πρόκειται για τους οικισμούς Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη. Βαρυμπόμπη

Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments