Οικονομία

ΑΔΜΗΕ: Έκκληση σε βιομηχανίες για περιορισμό κατανάλωσης ρεύματος

ΑΔΜΗΕ: Έκκληση σε βιομηχανίες για περιορισμό κατανάλωσης ρεύματος
ΑΔΜΗΕ: Έκκληση σε μεγάλες βιομηχανίες για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος απήυθυνε ο ΑΔΜΗΕ. Ειδικά για τις ώρες 6-10 μ.μ., έγιναν συστάσεις να περιορίσουν ή να μηδενίσουν τη ζήτηση.

Έκκληση σε μεγάλες βιομηχανίες για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος απήυθυνε ο ΑΔΜΗΕ. Ειδικά για τις ώρες 6-10 μ.μ., έγιναν συστάσεις να περιορίσουν ή να μηδενίσουν τη ζήτηση.

Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και της υψηλής ζήτησης για κατανάλωση ρεύματος λόγω του καύσωνα, ωστόσο δεν υπα΄ρχει η συνεισφορά των φωτοβολταϊκών που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της μεσημεριανής αιχμής.

Ποιες οι προβλέψεις του ΑΔΜΗΕ για την κατανάλωση ρεύματος

Με βάση τις προβλέψεις του ΑΔΜΗΕ το μέγιστο φορτίο του συστήματος αναμένεται να φθάσει στα 9.550 μεγαβάτ στις 7-9 μ.μ. απόψε, μέγεθος που δεν περιλαμβάνει τις μονάδες που συνδέονται στο δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης. Το συνολικό φορτίο εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 11.000 μεγαβάτ.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες κατά την επίσκεψη στον ΑΔΜΗΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε δηλώσεις για το σφοδρό κύμα καύσωνα που πλήττει προσφάτως την χώρα μας. Μάλιστα, σημείωσε πως αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987.

«Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει», ανέφερε ο κος Μητσοτάκης ζητώντας και τη βοήθεια των καταναλωτών.

Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες.

Έχουμε όπως είπε και ο Υπουργός, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, ο ρυθμιστής μας (ΡΑΕ), εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την πρόκληση. Και με τη βοήθεια και των καταναλωτών θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments