Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα έξι νέα προγράμματα που θα δημιουργηθούν

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα έξι νέα προγράμματα που θα δημιουργηθούν
ΟΑΕΔ: Έξι νέα προγράμματα με 74.500 θέσεις θα δημιουργηθούν από τον ΟΑΕΔ μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν άλλα δύο 14.000 θέσεων που θα αφορούν την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

Έξι νέα προγράμματα με 74.500 θέσεις θα δημιουργηθούν από τον ΟΑΕΔ μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν άλλα δύο 14.000 θέσεων που θα αφορούν την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

Με συνέντευξή του στο pagenews.gr που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (31/7), ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα νέα προγράμματα.

Τι δήλωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ

Στο επόμενο διάστημα, θα ενεργοποιήσουμε και άλλα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης και νέας επιχειρηματικότητας, ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της οικονομίας, όπως για παράδειγμα η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει δύο νέα προγράμματα 14.000 θέσεων. Σημαντικό αντίκτυπο πιστεύουμε ότι θα έχει και το «κοινωνικό πακέτο» 107 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του που είναι η δημιουργία 9.000 νέων θέσεων εργασίας.

ΟΑΕΔ

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η υλοποίηση της «νέας γενιάς» ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Μέσω αυτών, ο ΟΑΕΔ θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας με τη δημιουργία 74.500 νέων θέσεων εργασίας:

  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης με συνδυασμό προγράμματος βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 άνεργους ηλικίας 25-45 ετών
  • Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω
  • Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά και εξαιρετικά σημαντικά εμπόδια ως προς την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας
  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 12.000 νέους ανέργους ηλικίας 18-30
  • Ολοκληρωμένα προγράμματα ανοικτού πλαισίου για 22.500 ανέργους
  • Πρόγραμμα δημιουργίας 5.000 νέων θέσεων εργασίας, με έμφαση στις γυναίκες, σε επιχειρήσεις που είτε λειτουργούν είτε μετατοπίζουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments