Ελλάδα

Beriev: Εκτός μάχης λόγω βλάβης το αεροσκάφος

Beriev: Εκτός μάχης λόγω βλάβης το αεροσκάφος
Beriev: Το ρωσικό αεροσκάφος τέθηκε εκτός μάχης, καθώς παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Εκτός μάχης τέθηκε το ρωσικό αεροσκάφος Beriev. To αεροσκάφος , που συμμετείχε στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Βαρυμπόμη και την Εύβοια, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, λόγω βλάβης στον κινητήρα.

Πιο συγκεκριμένα, το αεροσκάφος τέθηκε εκτός «μάχης, καθώς παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα και ενώ συνέδραμε της επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στην Εύβοια, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «έχασε» έναν κινητήρα λόγω μηχανικής βλάβης. Ως εκ τούτου, το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε στην Ελευσίνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μπορέσει να επιχειρήσει ξανά σε 24 ή το αργότερο 48 ώρες.

Οι δυνατότητες του ρωσικού αεροσκάφους

«Ο γίγαντας από την Ρωσία», όπως το αποκαλούν, είχε ριχτεί και στη «μάχη» με τις φλόγες στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Σταμάτα στις 27 Ιουλίου αλλά και στη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας στις 31 Ιουλίου. Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί να συγκεντρώνει και να μεταφέρει 12 τόνους νερού από την θάλασσα σε 14 δευτερόλεπτα με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Επίσης, εκτός από νερό, πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό και μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα. Συνολικά, μπορεί να ρίχνει 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Το Beriev Be-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις μεγάλες πυρκαγιές στη Ρωσία. Όσο για το πώς γίνεται η υδροληψία;

  • Το αεροπλάνο κατεβαίνει προς την επιφάνεια του νερού με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια ο πιλότος ανοίγει τους μηχανισμούς υδροληψίας ενώ το αεροπλάνο γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 150-190 χλμ./ώρα.
  • Το νερό μεταφέρεται σε δεξαμενές μέσω μηχανισμών, που έχουν τη δυνατότητα να αντλούν περίπου ένα τόνο ανά δευτερόλεπτο.
  • Όταν οι δεξαμενές γεμίζουν, το νερό αρχίζει να πέφτει μέσα από μία ειδική βαλβίδα. Ο πιλότος βλέπει τη ροή του νερού, κλείνει τους μηχανισμούς υδροληψίας και αποθαλασσώνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments