Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο που ξεκίνησε

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο που ξεκίνησε
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή είχε ανυπολόγιστης αξίας καταστροφές σε σπίτια.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, τους Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές. Η πυρκαγιά έκαψε δεκάδες σπίτια και απείλησε ανθρώπινες ζωές, ενώ όλη η περιοχή εκκενώθηκε, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, φαίνεται το σημείο όπου ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, ανατολικά και βόρεια από τη συμβολή των οδών Τατοΐου και Ερυθραίας. Το σημείο είναι κατάφυτο και αρκετά πυκνό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις. Οι πρώτες ρίψεις που έγιναν από το ελικόπτερο δεν κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά. Επίσης, οι κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις. Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΗΕ

Την ίδια στιγμή ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ απορρίπτουν το ενδεχόμενο να ξεκίνησε η φωτιά από μετασχηματιστή υψηλής τάσης. Χαρακτηριστικά από τον ΑΔΜΗΕ ξεκαθαρίζουν πως οι μετασχηματιστές υψηλής τάσης βρίσκονται αποκλειστικά μέσα στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ (υποσταθμοί/ΚΥΤ). Ενδεικτικό είναι, όπως αναφέρουν πηγές του ΑΔΜΗΕ, ότι αν υπήρχε έκρηξη ή άλλη καταστροφή σε εξοπλισμό υψηλής τάσης, είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσαν να βάλουν μέσα τα κυκλώματα ήδη από το βράδυ της Τρίτης.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί ειδικά συνεργεία προχώρησαν σε επιθεώρηση στις γραμμές μεταφοράς που επηρεάστηκαν και δεν εντοπίστηκαν σημαντικές φθορές. Από τον ΔΕΔΗΕ επισημαίνουν ότι στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής, με τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις Δικτύου να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων.

Οι αναφορές για έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης

Την ίδια στιγμή πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική κάνουν λόγο για έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στην ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου ως αιτία της πυρκαγιάς. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι στη συνέχεια ακολούθησαν εκρήξεις σε δύο πυλώνες, ενώ την ίδια στιγμή αεροσκάφη που έκαναν περιπολία πάνω από το σημείο είδαν την έκρηξη που προκάλεσε την πυρκαγιά, ωστόσο δεν κατάφεραν να τη σβήσουν πριν πάρει διαστάσεις.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, μέσα σε συμπαγές βαθύ δάσος, δεν μπορούσε να είχε πρόσβαση κάποιος πολίτης και γι’ αυτό η πρώτη εκτίμηση είναι πως η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments