Ελλάδα

Βίντεο Βαρυμπόμπη: Το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς

Βίντεο Βαρυμπόμπη: Το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς
Βίντεο Βαρυμπόμπη: Νέο ντοκουμέντο από την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ ήδη εκκενώνονται Αφίδνες και Κρυονέρι.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη φωτιά στην Βαρυμπόμπη, καθώς μετά τη Δροσοπηγή δόθηκε εντολή από το δήμο Διονύσου να εκκενωθεί προληπτικά και το Κρυονέρι. Πριν από λίγο δε δόθηκε και εντολή εκκένωσης για τις Αφίδνες.

Πιο συγκεκριμένα, πύρινα μέτωπα, το ένα δίπλα στο άλλο, αποτυπώνει βίντεο από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, που μαίνεται μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι.

Τι δείχνει το βίντεο

Το βίντεο δείχνει τα πολλά μέτωπα της πυρκαγιάς. Στη Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, η φωτιά αυτή την ώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τα πρώτα σπίτια του Κρυονερίου.

Στο μεταξύ συνεργεία κόβουν δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες. Η φωτιά επεκτείνεται διαρκώς, καίγοντας δασικές εκτάσεις.

Πως φαίνεται από την Εκάλη

Πολλές και διάσπαρτες είναι οι εστίες φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, όπως δείχνει το βίντεο που ελήφθη από την Εκάλη. Πάνω από τα σημεία της φωτιάς, που έχει σχηματίσει μεγάλο μέτωπο, σχηματίζονται καπνοί, κατά τόπους ιδιαίτερα πυκνοί.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μετά την αναζωπύρωσή της στους πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας. Οι φλόγες έχουν περάσει μέσα από την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι και κατευθύνονται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία για την οποία δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Οι εντολές εκκένωσης σε Κρυονέρι και Αφίδνες

Ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, οι άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν πόρτα – πόρτα προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στις φλόγες ετοιμάζεται να παραδοθεί από λεπτό σε λεπτό ο οικισμός της Δροσοπηγής.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14:30, εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο ενημέρωνε όσους βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν από εδάφους 340 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 15 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 9 ελικόπτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments