Ελλάδα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Δύο νέες φωτιές σε Μουζάκι και Άνθεια

Φωτιά στη Μεσσηνία: Δύο νέες φωτιές σε Μουζάκι και Άνθεια
Φωτιά στη Μεσσηνία: Υπό πύρινη πολιορκία βρίσκεται και η Μεσσηνία, καθώς η πυρκαγιά συνεχίζεται με ακόμα δύο μέτωπα.

Υπό πύρινη πολιορκία, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα, με τις πυρκαγιές να ξεφυτρώνουν σε διάφορες περιοχές και τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να τις τιθασεύσουν. Μέχρι αυτή την ώρα μαίνονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε βόρεια ΕύβοιαΑρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία, με τους κατοίκους να ζουν άλλη μία νύχτα θρίλερ.

«Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα, εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

“Το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά “

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «τις μεσημβρινές ώρες, το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι».

Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».

Στο Καρνάσι η φωτιά

Αναλυτικότερα, το messinialive.gr αναφέρει ότι υπήρξε επικίνδυνη αναζωπύρωση της φωτιάς πριν λίγα λεπτά στο Καρνάσι Οιχαλίας και αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα να σώσουν τα πρώτα σπίτια του οικισμού, ο οποίος έχει εκκενωθεί από χτες το απόγευμα. Ο άνεμος, που έχει ενισχυθεί, είναι αντίπαλος των πυροσβεστών.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ήδη από χθες το βράδυ έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού, μαζί με το Παραπούγκι και τον Δεσύλλα. Δείτε στον παρακάτω χάρτη πόσο κοντά είναι τα χωριά που έχουν εκκενωθεί:

 svg%3E

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη και με τον χρόνο αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αργότερα θα σηκωθούν δυνατότεροι άνεμοι.

Πόσοι επιχειρούν στην Μεσσηνία

Στην περιοχή της Μεσσηνίας επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Δύσκολο μέτωπο στη Μεσσηνία

Δύσκολο είναι και το πύρινο μέτωπο στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, ενώ έχουν εκκενωθεί από χθες το απόγευμα, 7 τοπικές κοινότητες. Τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν τη φωτιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments