Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Νέο πύρινο μέτωπο στη Ζαχάρω

Φωτιά στην Ηλεία: Νέο πύρινο μέτωπο στη Ζαχάρω
Φωτιά στην Ηλεία: Η πυρκαγιά στην περιοχή μαίνεται, ενώ πλέον ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο στην Ζαχάρω.

Η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία συνεχίζει να καίει και ήδη έχει εκκενωθεί το χωριό Κλαδέος. Παρόλα αυτά οι αρχές εντόπισαν μέσω συστήματος παρακολούθησης έναν ύποπτο για εμπρησμό, τον οποίο βρήκαν στην περιοχή.

Και νέα πυρκαγιά ξέσπασε, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ζαχάρως. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε δασική έκταση κοντά στους Σχίνους. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία και την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει την περιοχή και δίνονται διαρκώς εντολές για εκκενώσεις κοινοτήτων.

Φωτιά στην Ηλεία: Νέο μήνυμα του 112

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να εκκενώνονται οικισμοί, ο ένας μετά τον άλλον, με τον πύρινο εφιάλτη να έχει κυκλώσει την Ηλεία!

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.  Φωτιά στην Ηλεία

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, ‘Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, ‘Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Συνολικά, από χθες το μεσημέρι έως σήμερα έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν 29 περιοχές. Πέρα από τις 10 κοινότητες, από χθες το μεσημέρι έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στην η Αρχαία Ολυμπία και στις κοινότητες: Φρίξα, Δήλιζα, Πεύκες, Άνω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο.

Σοβαρές υποψίες για εμπρησμό

Το απόγευμα της Τετάρτης, ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής μιλούσαν για σοβαρές υποψίες για εμπρηστές στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς μέσα σε δύο ώρες, εκδηλώθηκαν 7 ετσίες σε 3 χωριά. Μάλιστα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της πυροσβεστικής είχαν μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία για τη διενέργεια έρευνας.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ότι το μεσημέρι 7 πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία, οι 4 εξ’ αυτών στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα οι φωτιές ξέσπασαν στις 08:03, 08:24, 11:33, 12:35, 13:03, 14:42, 16:29.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments