Ελλάδα

Πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια: Εκκενώθηκαν τα χωριά Αμέλαντες, Κεραμειά

Πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια: Εκκενώθηκαν τα χωριά Αμέλαντες, Κεραμειά
Πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια: Ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί.

Ακόμη δύο χωριά εκκενώθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαπουρνιώτη. Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα, δε, οι πυροσβετικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Επίσης, τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η ανακατανομή των δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και σε μηχανήματα, όμως οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς τόσο στα χωριά όσο και στην παραλιακή ζώνη, κυρίως στα Χρόνια.

Όσον αφορά τις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών, ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Πύρινος όλεθρος στην Εύβοια

Τιτάνια είναι η προσπάθεια των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς έχει επεκταθεί η φωτιά και στην περιοχή Δάφνη κοντά στις Ροβιές όπου νωρίτερα οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές έχει κάνει ζημιές σε σπίτια.

Σύμφωνα με το evima.gr στα μέτωπα στην Εύβοια επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 165 Πυροσβέστες με 57 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Τα άλλα 4 μέτωπα που είναι κρίσιμα αυτή τη στιγμή είναι αυτά σε Ροβιές, Σκεπαστή, Δρυμώνα και Μαρούλι.

Στις Ροβιές, η κατάσταση, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι δύσκολη, καθώς έχουν πάθει ζημιές περισσότερα από 100 κτίσματα, σύμφωνα με το ertnews.gr, ενώ βόρεια του δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη προς την Αιδηψό υπάρχουν σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις που κινδυνεύουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments