Διεθνή

Κίνα Covid 19: Μοίρασε 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου

Κίνα Covid 19: Μοίρασε 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου
Κίνα Covid 19: Μία μεγάλη δωρεά έκανε η χώρα δίνοντας 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου παγκοσμίως.

Η Κίνα πρόκειται να μοιράσει 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του Covid 19 σε παγκόσμια κλίμακα. Ακόμη, η Κίνα δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στην νέα έρευνα του ΠΟΥ για την προέλευση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα πως η Κίνα θα αγωνιστεί για να προμηθεύσει με δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 άλλες χώρες το 2021, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV. Κίνα Covid 19

Μία μεγάλη δωρεά

Σε γραπτό μήνυμά του προς ένα διεθνές φόρουμ για τη συνεργασία στα εμβόλια κατά της COVID-19, ο Σι είπε επίσης πως η Κίνα θα δωρήσει 100 εκατ. δολάρια στον παγκόσμιο μηχανισμό διανομής εμβολίων COVAX, σύμφωνα με το CCTV.

Η Κίνα φιλοξενεί την πρώτη έκδοση του εικονικού φόρουμ στην προσπάθεια να προωθήσει τη δίκαιη και ισότιμη διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο. Ο υπουργός Εξωτερικών Ζιάο Λιζιάν δήλωσε στα τέλη Ιουλίου πως η Κίνα προμήθευσε με πάνω από 700 εκατ. δόσεις εμβολίων άλλες χώρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως περισσότερες από 11 δισεκ. δόσεις χρειάζονται για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της Γης. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε στο φόρουμ πως θα είναι το κλειδί για το τέλος της οξείας φάσης της πανδημίας.

Περιοριστικά μέτρα

Η Κίνα είχε καταφέρει σχεδόν να εξαλείψει την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, με τη ζωή να επιστρέφει στην κανονικότητα, παρά το γεγονός ότι εμφανίζονταν σποραδικές και πολύ περιορισμένες νέες εστίες της covid-19.

Όμως η νέα εστία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στη Νανκίν, εξαπλώνεται γρήγορα.

Όμως η νέα εστία του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο στη Νανκίν, εξαπλώνεται γρήγορα. Σήμερα οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν 90 νέα κρούσματα covid-19. Σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον 400 κρούσματα συνδέονται με την εστία στην πόλη Νανκίν της ανατολικής Κίνας.

Η αναζωπύρωση της επιδημίας παραμένει περιορισμένη στην Κίνα σε σχέση με άλλες χώρες, όμως η νέα εστία έχει επεκταθεί γεωγραφικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Πλέον περισσότερες από 12 επαρχίες έχουν αναφέρει κρούσματα κορονοϊού, όπως και το Πεκίνο, με τις αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας να ζητούν χθες Κυριακή από τους κατοίκους να μην φεύγουν από την πόλη παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments