Οικονομία

Σκυλακάκης: Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι

Σκυλακάκης: Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι
Σκυλακάκης: Την άμεση ενεργοποίηση πακέτου μέτρων στήριξης για τους πυρόπληκτους προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Την άμεση ενεργοποίηση πακέτου μέτρων στήριξης για τους πυρόπληκτους προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” ο κ. Σκυλακάκης τόνισε «θα ενεργοποιηθεί άμεσα από την κυβέρνηση ολόκληρο το πακέτο μέτρων που προβλέπεται για τους πυρόπληκτους και για τις επιχειρήσεις θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και θα γίνει με ταχύτητα για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι άνθρωποι».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα δοθούν χρήματα για την πολιτική προστασία αλλά και για την προληπτική αντιμετώπιση φαινομένων. «Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τεράστια βάρη», τόνισε ακόμα ο κ. Σκυλακάκης.

Για τον ΕΝΦΙΑ και τους πυρόπληκτους

«Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις «Παρά τις δυσκολίες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό από ότι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε να κρατηθούμε θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο, για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα και από τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη θα μπορούμε να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε από το 2022 και μετά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments