Πολιτική

Τσιάρας: Κακούργημα ο εμπρησμός δάσους

Τσιάρας: Κακούργημα ο εμπρησμός δάσους
Τσιάρας: Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο εμπρησμός θα μετατραπεί σε κακούργημα.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο εμπρησμός θα μετατραπεί σε κακούργημα. Το αδίκημα του εμπρησμού δάσους θα μετατραπεί σε κακουργηματική πράξη και οι δράστες θα τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης, δηλαδή ποινή άνω των πέντε ετών, επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε ανάρτησή του στo Twitter.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο προτείναμε την αυστηροποίηση των ποινών για τα κοινώς επικίνδυνα αδικήματα. Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλείται από εμπρησμό δάσους τυποποιείται για πρώτη φορά ρητώς ως κακούργημα και οι δράστες θα τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης». Τσιάρας twitter

Σε εξέλιξη μέτωπα πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα

Δροσοπηγή: Μήνυμα 112 για εκκένωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής για άμεση εκκένωση.

Μεσσηνία: Εντολή εκκένωσης σε Διαβολίτσι

Ως προς την Μεσσηνία έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε Διαβολίτσι και Άνω – Κάτω Μέλπεια δόθηκε στους κατοίκους μέσω του 112 λόγω φωτιάς που καίει στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας.

Ηλεία: Τραυματίστηκαν δύο πολίτες

Δύο κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Ο ένας κάτοικος φέρει ελαφρά εγκαύματα στην παλάμη του χεριού του και στα πόδια, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των καπνών. Και οι δύο κάτοικοι παραμένουν στο κέντρο υγείας, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Εύβοια: Εκκενώνονται η Αγία Άννα και ακόμη δυο οικισμοί

Σε τρία μέτωπα καίει η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, με τις φλόγες να «καταπίνουν» χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν οι Κεχριές, καθώς δύο μέτωπα κινούνται προς το χωριό.

Τρία είναι τα μεγάλα μέτωπα που καίνε ανεξέλεγκτα στη Βόρεια Εύβοια τα οποία προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.Νωρίτερα, αποχώρησαν και οι τελευταίοι κάτοικοι του οικισμού Κουκουλοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments