Ελλάδα

Φωτιές Ελλάδα: Εκκενώθηκε Γηροκομείο – Σε ετοιμότητα για εκκενώσεις Γηροκομείων και Μονάδων Φροντίδας

Φωτιές Ελλάδα: Εκκενώθηκε Γηροκομείο – Σε ετοιμότητα για εκκενώσεις Γηροκομείων και Μονάδων Φροντίδας
Φωτιές Ελλάδα: Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την εκκένωση γηροκομείου αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την εκκένωση δομών και μονάδων φροντίδας.

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την εκκένωση γηροκομείου αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την εκκένωση δομών και μονάδων φροντίδας λόγω της φωτιάς.

Εκκενώθηκε γηροκομείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, ξεκίνησε στις 3:00 τα ξημερώματα προληπτική εκκένωση του Γηροκομείου Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο. Οι σαράντα δύο κατάκοιτοι από τους ενενήντα επτά συνολικά ωφελούμενους, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, ΕΛΠΙΣ και Αγ. Ελένη ενώ οι υπόλοιποι περιπατητικοί ωφελούμενοι μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ξενοδοχεία και τις οικογένειές τους. Την Τρίτη 3 Αυγούστου είχε επιχειρησιακά οργανωθεί εκκένωση του Γηροκομείου«ΕΠΑΥΛΙΣ» στις Αχαρνές, η οποία ευτυχώς δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί.

Από την Τρίτη 3 Αυγούστου είναι σε πλήρη συντονισμό το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Πυροσβεστική, το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για την εκκένωση δομών, όπως Γηροκομείων και Μονάδων Φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Τι δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Οπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτές τιςπρωτόγνωρες συνθήκες. Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και παρεμβαίνουμε για να διασφαλίσουμε τη ζωή και την υγεία όλων τωνσυνανθρώπων μας και δη όσων δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους –των ηλικιωμένων και πλέον ευάλωτων».

Εκκενώνονται Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και ο οικισμός Σφενδάλη στη Μαλακάσα

Η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική συνεχίζει να καίει τα πάντα στο διάβα της και το πύρινο μέτωπο γίνεται όλο και πιο ισχυρό. Η κατάσταση εκπέμπει SOS. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με γραπτό μήνυμα 112 κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν το Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι, μετά το Καλέντζι που εκκενώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Το sms ανέφερε: «Αν βρίσκετε στο Πολυδένδρι ή το Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments