Διεθνή

Φωτιές στην Ελλάδα: Πρώτο θέμα στα ξένα Μέσα

Φωτιές στην Ελλάδα: Πρώτο θέμα στα ξένα Μέσα
Φωτιές στην Ελλάδα: Με απευθείας συνδέσεις καλύπτει το θέμα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Οι πυρκαγιές που πλήττουν τη Μεσόγειο με επίκεντρο την Ελλάδα στο σημερινό γερμανικό Τύπο.

Στο σύνολό του ο διεθνής Τύπος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Με απευθείας συνδέσεις καλύπτει το θέμα το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

REUTERS: Οι πυρκαγιές αγρίεψαν και πάλι κοντά στην Αθήνα, ο καύσωνας ενισχύει τις φωτιές

FRANCE 24: «Κρίσιμη κατάσταση» καθώς μαίνονται οι πυρκαγιές στην Ελλάδα

ASSOCIATED PRESS: Φωτιά μαίνεται ξανά κοντά στην Αθήνα, εκκενώσεις στη νότια Ελλάδα

INDEPENDENT: Η Αθήνα αντιμέτωπη με τις φλόγες με καύσωνα και θερμοκρασίες 40 βαθμών

DAILY MAIL: Η απελπισμένη μάχη να σωθούν χωριά συνεχίζεται όλη τη νύχτα στην Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος για πυρκαγιές σε Ελλάδα – Μεσόγειο: Τα χειρότερα έρχονται;

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα και σήμερα στον γερμανικό Τύπο. Οι Γερμανοί αγαπούν την αρχαία Ολυμπία και γι’ αυτό αρκετές οι αναφορές. Ενδεικτικά το Spiegel στην ιστοσελίδα του γράφει: «Η αρχαία Ολυμπία ΄σώθηκε προς το παρόν΄. Καταστροφικές δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε πολλές χώρες της Μεσογείου. Υπάρχουν κάποια θετικά νέα από την Ελλάδα, όμως ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας προειδοποιεί: Έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας».

Παρόμοιο και το δημοσίευμα της Rheinische Post «Οι άνθρωποι στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία μάχονται απεγνωσμένα ενάντια στις νέες πυρκαγιές. Στην Ελλάδα όμως οι μετεωρολόγοι συμφωνούν, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Και στην Ιταλία υπάρχουν ολοένα και περισσότερα σημάδια ότι άνθρωποι ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τη φωτιά σε τέσσερα σημεία».

Ελλάδα, Τουρκία αλλά και Μαυροβούνιο και Κροατία

Tο δημοσιογραφικό δίκτυο RND αναφέρει πως στην Τουρκία το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απειλεί με ποινές όσα ΜΜΕ δείχνουν δάση που καίγονται και ανθρώπους που τρέχουν να σωθούν γιατί διασπείρουν τον πανικό, “Στην Ελλάδα για τους περισσότερους πολιτικούς και ειδικούς ένα πράγμα είναι σαφές: ο καύσωνας και οι καταιγίδες σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Η ελληνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για την κακή ποιότητα του αέρα και τα υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων. Δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Πέμπτη δείχνουν τα τεράστια σύννεφα καπνού πάνω από την ανατολική Μεσόγειο. Ένα σύννεφο καπνού μετακινείται από τη Σικελία μέσω της νότιας Ιταλίας και της Αδριατικής στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Περισσότερα σύννεφα καπνού απλώνονται πάνω από την Ελλάδα σε όλο το Αιγαίο προς τα νότια. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη καπνού προέρχεται από τις πυρκαγιές στη νότια Τουρκία. Τα σύννεφα κινούνται σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο προς τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments