Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Κατάθεση αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ» από την Τράπεζα Πειραιώς

Υπουργείο Οικονομικών: Κατάθεση αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ» από την Τράπεζα Πειραιώς
Υπουργείο Οικονομικών: Κατατέθηκε την Πέμπτη η δεύτερη αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

Κατατέθηκε την Πέμπτη η δεύτερη αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών κατατέθηκε η δεύτερη αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής II».

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με την κωδική ονομασία «Sunrise II», συνολικής λογιστικής αξίας €2,6 δισ., προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας €1,2 δισ .

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το δεύτερο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ», για το οποίο συνολικά έχουν υποβληθεί τρεις αιτήσεις.

Υπουργείο Οικονομικών

Πρόγραμμα Ηρακλής: «Πράσινο φως» για την παράταση του προγράμματος

«Πράσινο φως» έδωσε τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής» που αφορά στη μείωση των κόκκινων δανείων.

Η έγκριση της παράτασης του «Ηρακλή» αφορά σε περίοδο 18 μηνών, δηλαδή από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι τον Οκτώβριο του 2022.

Στο χρονικό αυτό διάστημα, ο «Ηρακλής ΙΙ» στοχεύει σε περαιτέρω απομείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) των ελληνικών τραπεζών κατά το ποσό των 30-32 δισ. ευρώ, δηλαδή σε επίτευξη μονοψήφιου ποσοστού ΜΕΔ και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ήδη από το τρέχον έτος για κάποιες, και με βεβαιότητα για όλες εντός του 2022, συγκλίνοντας έτσι με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο ΜΕΔ μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Όπως και στην περίπτωση του «Ηρακλή Ι», το ελληνικό Δημόσιο θα παράσχει εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ στις υψηλής προεξοφλητικής προτεραιότητας ομολογίες των τιτλοποιήσεων το οποίο αποτελεί και το πλέον ασφαλές μέρος της συναλλαγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments