Ελλάδα

Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά στις 14:00

Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά στις 14:00
Νίκος Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων πρόκειται να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τις πυρκαγιές.

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιήσει στις 14.00 ο Νίκος Χαρδαλιάς για τις φωτιές.Νωρίτερα, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, ως πρόεδρος των πυροσβεστών μίλησε για τις πυρκαγιές, ενώ κατήγγειλε ότι το βράδυ υπήρξαν 50 φάρσες για φωτιά. Ακόμη, στον χάρτη που εκδίδει η Πολιτική Προστασία η Ρόδος βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο, ενώ άλλες 11 περιοχές βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 4. Ακόμη, ενεργά είναι τα μέτωπα της φωτιάς σε Ανατολική Μάνη και Ηλεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς θα αναφερθεί στην κατάσταση των περιοχών που κατακαίει η πύρινη λαίλαπα. Την Παρασκευή είχε αναφέρει πως τα κύρια μέτωπα παραμένουν στην Αττική, όπου εκκενώνονται Σταμάτα, Ροδόπολη, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, καθώς και σε Εύβοια, Μεσσηνία και Ηλεία. Ο υφυπουργός είπε ακόμη πως 154 είναι οι φωτιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 98 ξεκίνησαν την Παρασκευή, 06.08.2021.

«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα»

Μιλώντας για τη φωτιά στην Εύβοια είπε πως απεγκλωβίστηκαν 631 άνθρωποι. Επιπλέον, γνωστοποίησε πως έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για εμπρησμό στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα, είπε.

«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» κατέληξε.

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών

«Προσευχόμαστε να τελειώσει σήμερα αυτή την κατάσταση» τόνισε ο ίδιος, έδωσε και ευχαρίστησε τον Πανελλήνιο Σωματείο Επιβατηγών Οχημάτων (ΠΑΣΕΜΠΟ) που διέθεσε 20 λεωφορεία προκειμένου να γίνεται γρήγορα η αλλαγή της βάρδιας καθώς και τους πολίτες για τις δωρεές του (όπως νερά).

Έδωσε τα εύσημα στους εθελοντές και τους πυροσβέστες και σημείωσε πως ο πυροσβέστης είναι κουρασμένος και πως πολλές φορές δουλεύει 24ωρο σε απίστευτες θερμοκρασίες. «Χθες παραλίγο να καεί ο Άγιος Στέφανος αν δεν ήταν οι εθελοντές» υπογράμμισε ο πρόεδρος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι παίζουν με την πυροσβεστική»

Παράλληλα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε και σε τηλεφωνήματα – φάρσες που δέχεται η πυροσβεστική αυτές τις δύσκολες μέρες.

«Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι παίζουν με την πυροσβεστική» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα χθες το βράδυ στην περιφέρεια της Αττικής υπήρξαν 50 ψευδείς αναγγελίες για πυρκαγιές στις 02.00, 03.00 και 05.00 τα ξημερώματα.

Επίσης χτες και προχθές όπως είπε συνέβησαν πολλές πτώσεις τάσεως στην Αττική με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμοί σε ασανσέρ και οι δυνάμεις να απασχολούνται και σε αυτά πέραν των υπολοίπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments