Ελλάδα

Φωτιά στη Μάνη: Το Λιμενικό έσωσε 18 εγκλωβισμένους

Φωτιά στη Μάνη: Το Λιμενικό έσωσε 18 εγκλωβισμένους
Φωτιά στη Μάνη: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης, ενώ το Λιμενικό έσωσε 18 εγκλωβισμένους.

Η φωτιά στην Μάνη συνεχίζεται προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Ήδη ένα ελικόπτερο επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 18 άτομα απεγκλώβισε και μετέφερε μέσω θαλάσσης το Λιμενικό κατά την διάρκεια εκκένωσης των περιοχών της Ανατολικής Μάνης οι οποίες αντιμετώπισαν την μανία της πυρκαγιάς. Φωτιά τώρα

Τι λέει η ανακοίνωση του Λιμενικού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την ενημέρωση για εκκένωση, ζητήθηκε βοήθεια για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό εγκλωβισμένων στις παραλίες της περιοχής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τρία ιδιωτικά σκάφη, ένα επαγγελματικό αλιευτικό, καθώς επίσης και ένα ρυμουλκό.

Το περιπολικό σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλώβισε συνολικά 18 άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου, ενώ παρέμεινε σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.

Πόσοι επιχειρούν στο μέτωπο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από ελικόπτερο, στην περιοχή με την φωτιά επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments