Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στη Μαλακάσα

Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στη Μαλακάσα
Φωτιά στην Αττική: Καλά είναι τα νέα από το πύρινο μέτωπο στην Μαλακάσα, καθώς όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε ύφεση.

Αν και η φωτιά στην Αττική μαίνεται είναι ευχάριστα τα νέα σε ότι αφορά το πύρινο μέτωπο της Μαλακάσας, το οποίο φαίνεται πως είναι σε ύφεση. Ακόμη, παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας, σύμφωνα με εντολή της τροχαίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Παρασκευή το βόρειο κομμάτι της φωτιάς το οποίο βρισκόταν από Ιπποκράτειο Πολιτεία έως την Μαλακάσα και Σφενδάνη βρίσκεται σε ύφεση, έχουν μείνει οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζουν της αναζωπυρώσεις και προς το παρόν επικρατεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της φωτιάς.

Οριοθετήθηκε η φωτιά

Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες μαζί με εκατοντάδες εθελοντές, έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά, και βρίσκεται σε ύφεση το μέτωπο χωρίς να αποκλείονται οι αναζωπυρώσεις, ειδικά και λόγω του ανέμου. Στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 αεροσκάφη, και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων 1 συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Την ίδια ώρα, η πύρινη λαίλαπα βρίσκεται ακόμη σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη στις οποίες σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Εκκένωση περιοχών

Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί, την ώρα που οι επίγειες δυνάμεις συνέχιζαν ακάματα το δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές πέριξ της Βαρυμπόμπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments