Τεχνολογία

iPhone: Η Apple σκανάρει για περιστατικά παιδικής κακοποίησης

iPhone: Η Apple σκανάρει για περιστατικά παιδικής κακοποίησης
iPhone: Ένα νέο χαρακτηριστικό παρουσίασε ο τεχνολογικός κολοσσός, το οποίο σκανάρει για περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Ένα νέο χαρακτηριστικό παρουσιάζει η Apple για τα iPhone, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να εντοπιστούν περιστατικά παιδικής κακοποίησης. Σε κάθε περίπτωση, η Apple ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των κατόχων iPhone.

H Apple δεν έδωσε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει να είναι σε ισχύ το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που θα αναλάβει να εξετάσει τα μηνύματα και τις φωτογραφίες στο iOS, το iPadOS, το WatchOS και το MacOS, προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία παιδικής κακοποίησης ή πορνογραφίας.

Πως θα γίνεται ο έλεγχος

Αρχικά, ο έλεγχος θα γίνει στο iPhone, με τη βοήθεια της δυνατότητας μηχανικής μάθησης ενός smartphone, όπου θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού περιεχομένου που πιστοποιεί παιδική κακοποίηση.

Η Apple δεν θα μπορεί να διαβάσει αυτά τα μηνύματα, την όλη εργασία θα την αναλάβει ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του iPhone και εάν εντοπίσει κάτι ύποπτο, θα γίνει η αντίστοιχη ενημέρωση του παραλήπτη, ενός παιδιού, δηλαδή, που λαμβάνει μηνύματα με σεξουαλικό ή άλλο περιεχόμενο που συνιστά κακοποίηση.

Αντίστοιχα, θα υπάρχει τρόπος να ενημερωθούν οι γονείς, εάν ένα παιδί δεχτεί ή στείλει ανάλογο περιεχόμενο, σεξουαλικής φύσης, για παράδειγμα. Το στοιχείο αυτό θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται αρχικά στις ΗΠΑ, σε αποκλειστικότητα, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει διαθέσιμο αργότερα και σε άλλες αγορές του κόσμου.

Δεδομένη η μεγάλη μνήμη στο iPhone 13

Η αύξηση της διαθέσιμης εσωτερικής μνήμης από το μέγιστο των 512 GB στο 1 ΤΒ θεωρείται από πολλές πηγές ως δεδομένη για κάποια από τις πιο καλά εξοπλισμένες εκδόσεις του iPhone 13 series. Πολλές από τις πληροφορίες αυτές προέρχονται από την εφοδιαστική αλυσίδα της γραμμής παραγωγής του iPhone 13, από όπου έγινε γνωστό ότι σε πολλά από τα νέα μοντέλα που έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζονται, ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος θα είναι στο 1 ΤΒ.

Είναι προφανές ότι αυτή η επιλογή θα είναι διαθέσιμη στο iPhone 13 Pro, με το μόνο μοντέλο της Apple μέχρι σήμερα που είχε σε φορητή εκδοχή την επιλογή του χώρου 1 ΤΒ ήταν το iPad Pro. Αυτό, φυσικά, δεν θα είναι το μόνο στοιχείο που θα πιστοποιεί την αναβάθμιση του νέου μοντέλου σε σχέση με τον προκάτοχό του, αλλά σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments