Διεθνή

Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: Η Ε.Ε. έστειλε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες, 100 οχήματα

Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: Η Ε.Ε. έστειλε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες, 100 οχήματα
Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για να συνδράμει την Ελλάδα.

O Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, με μήνυμά του στο twitter, ανακοίνωσε ότι χθες το βράδυ η Γερμανία και η Πολωνία προσέφεραν 360 πυροσβέστες για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ενδεικτικά της ανησυχίας που επικρατεί στην Ευρώπη για τις πυρκαγιές στην χώρα μας είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα ξένων μέσων. Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων

Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: Το μήνυμα του Ευρωπαίου αξιωματούχου:

«Η συνολική βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα ανέρχεται σε 9 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 700 διασώστες και 100 οχήματα», τονίζει ο Γιάνες Λέναρτσιτς, επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη στείλει βοήθεια στην Ελλάδα, άλλες επτά χώρες της ΕΕ: η Κύπρος, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ισπανία. Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ για να βοηθήσει την Ελλάδα από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24/7 βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές πολιτικής προστασίας των χωρών που πλήττονται από πυρκαγιές για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να διοχετεύουν τη βοήθεια της ΕΕ. Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων

Φωτιές στην Ελλάδα: Τι μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα

Οι φωτιές στην Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό και τα διεθνή Μέσα μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις για τον «πύρινο» εφιάλτη που ζει η χώρα μας. Πρωτοσέλιδα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters, Guardian, BBC, CNN, Independent) για την κόλαση φωτιάς στη χώρα μας.

Φωτιές στην Ελλάδα: Δείτε τα δημοσιεύματα

Τα διεθνή Μέσα μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις των πυρκαγιών στη χώρα μας με live βίντεο, συγκλονιστικές εικόνες από τις φωτιές και ανταποκρίσεις. Φωτιά στην Αχαΐα

Στον πύρινο εφιάλτη στη χώρα μας – εν μέσω του χειρότερου καύσωνα εδώ και 30 χρόνια –  αναφέρεται το Reuters. «Δεν έχει τέλος η πύρινη »κόλαση» στην Ελλάδα, καθώς οι  φωτιές  μαίνονταν μέσα στη νύχτα».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντιμετωπίζει ακραίες καιρικές συνθήκες αυτό το καλοκαίρι.

«Κόκκινες φλόγες φώτιζαν τη νύχτα στα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας, κάτοικοι εγκατέλειπαν προάστια, αιτούντες άσυλο εκκενώθηκαν κι οι Αρχές προειδοποίησαν για νέες πυρκαγιές την Παρασκευή, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου και αναμένονταν ισχυροί άνεμοι», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρχών και των πυροσβεστών, προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments