Ελλάδα

Δήμαρχος Ιστιαίας: Η φωτιά πάει προς τις Γούβες

Δήμαρχος Ιστιαίας: Η φωτιά πάει προς τις Γούβες
Δήμαρχος Ιστιαίας: Δραματική έκκληση απηύθυνε ο Γιάννης Κοντζιάς για την συνδρομή των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ακόμη μία νύχτα αγωνίας βίωσαν οι κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη καίγοντας μια τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι και το χωριό Ελληνικά.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ιστιαίας ανέφερε πως «Είναι η χειρότερη μέρα. Ο δήμος Ιστιαίας περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμα του. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε και επεσήμανε πως είναι η 5η μέρα που εκλιπαρεί για εναέρια μέσα. Όπως είπε είναι στο μέτωπο των Γουβών και δεν επιχειρεί ακόμα (ώρα 7.00π.μ.) κανένα εναέριο μέσο.

“Δέχομαι μόνο κάτι γελοία μηνύματα να δώσω εντολή εκκένωσης”

«Δεν έχουν σηκωθεί τα εναέρια μέσα. Δέχομαι μόνο κάτι γελοία μηνύματα να δώσω εντολή εκκένωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κοντζιάς έκανε λόγο και για την απουσία πυροσβεστικών οχημάτων στα χωριά, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. «Είναι η χειρότερη μέρα, περιμένουμε την καταστροφή μας», όπως δήλωσε εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας, ο κόσμος πάει εκεί που έχει κανονίσει η αυτοδιοίκηση να μεταφερθεί με ασφάλεια και πως δεν θρηνούμε θύματα γιατί οι κάτοικοι έχουν εμπειρία στις φωτιές. Όπως σημείωσε, πως το μέτωπο κινείται προς Ιστιαία.

Τα υπόλοιπα μέτωπα

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν. Ξεπερνά τα 6 χλμ το μέτωπο που φτάνει στη γραμμή Γαλατσώνα- Γερακίου- Γούβες και έχει πλησιάσει περισσότερο στο χωριό Γούβες καίγοντας πευκόφυτη περιοχή.

Πρόκειται για μέτωπο που έφυγε από το χωριό Αγδίνες και κινήθηκε βόρεια, ενώ στις Αγδίνες ένα άλλο μέτωπο αναζωπυρώθηκε και απειλεί τα πρώτα σπίτια. Από την περιοχή του Βουτά η φωτιά προχώρησε βόρεια, πέρασε την Μονοκαρυά. Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια και χωματουργικών μηχανημάτων προσπαθούν να τη σταματήσουν σε ένα ρέμα που υπάρχει βόρεια του χωριού για να μην περάσει στο χωριό Αβγάρια.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments