Ελλάδα

Φωτιές: Βίντεο από την προετοιμασία των καναντέρ

Φωτιές: Βίντεο από την προετοιμασία των καναντέρ
Φωτιές: Ένα πολύ σημαντικό μέσο πυρόσβεσης είναι και τα καναντέρ, ενώ η προετοιμασία πριν την απογείωση είναι ενδελεχής.

Υπό πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ οι φωτιές σε Εύβοια, Ηλεία και Αττική συνεχίζονται. Ένα από τα σημαντικότερα μέσα πυρόσβεσης αέρος της Ελλάδας είναι τα καναντέρ, τα οποία βοηθούν στην κατάσβεση.

Εξονυχιστικός είναι ο έλεγχος πριν την απογείωση ενός Canadair CL-415 από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Είναι η καθημερινή ρουτίνα των τεχνικών και άλλων πληρωμάτων εδάφους της Μοίρας Τακτικών Μεταφορών στην 112 Πτέρυγα Μάχης, προτού δοθεί το πράσινο φως για την απογείωση ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους. 

Δείτε το βίντεο

Εκτός μάχης έχει τεθεί το ρωσικό Beriev

Tο αεροσκάφος τέθηκε εκτός «μάχης, καθώς παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα και ενώ συνέδραμε της επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας στην Εύβοια, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «έχασε» έναν κινητήρα λόγω μηχανικής βλάβης. Ως εκ τούτου, το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε στην Ελευσίνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μπορέσει να επιχειρήσει ξανά σε 24 ή το αργότερο 48 ώρες.

Σε επαγρύπνηση για την Αττική

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στην Αττική, μετά από πέντε εφιαλτικά εικοσιτετράωρα, μοιάζει βελτιωμένη, ωστόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό, λόγω του τρόμου για νέες αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση μέσα σε λίγα λεπτά, όπως για παράδειγμα συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα.

Μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης στην Πάρνηθα αργά το απόγευμα, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν πλέον μόνιμες εστίες σε Βαρυμπόμπη, Μαλακάσα, Άγιο Στέφανο, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Θετικό μήνυμα εξέπεμψε για τα μέτωπα αυτά -που έχουν, όμως, ήδη προκαλέσει βιβλική καταστροφή- και ο υφυπουργός Πολιτικής Προοστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το βράδυ του Σαββάτου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments