Ελλάδα

Πετρούπολη: Για δύο κακουργήματα κατηγορείται ο εμπρηστής

Πετρούπολη: Για δύο κακουργήματα κατηγορείται ο εμπρηστής
Πετρούπολη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό ασκήθηκε σε βάρος του υπόπτου ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό ασκήθηκε σε βάρος του 47χρονου άνδρα ο οποίος είχε συλληφθεί στην περιοχή της Πετρούπολης, χθες Σάββατο. Υπενθυμίζουμε πως την Παρασκευή, άλλοι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για εμπρησμό στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Πετρούπολη: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 47χρονος

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε σε βάρος του συλληφθέντος ποινική δίωξη για: Πετρούπολη

– εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο (κακούργημα)

– εμπρησμό σε δάσος από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο (κακούργημα)

– βία κατά υπαλλήλων (πλημμέλημα)

Ο 47χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ αναμένεται να ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία.

Πετρούπολη: Είχε συλληφθεί ξανά για εμπρησμό

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 47χρονο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με την Άμεση Δράση να ενημερώνεται στις 17:25 από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Επί τόπου έσπευσε περιπολικό και οι πολίτες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας, για τον οποίο έδωσαν λεπτομερή χαρακτηριστικά, απομακρύνθηκε από σημείο του άλσους όπου αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Φωτιές Αττική

Έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναπτήρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ίδια ώρα είχαν γίνει κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων γα φωτιές σε πέντε κάδους απορριμμάτων στο παραπάνω σημείο, οι οποίες σβήστηκαν αμέσως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό.

Πετρούπολη: Άγιος Στέφανος: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό

Μόλις χθες Παρασκευή, για ακόμη μία φορά βρέθηκαν εμπρηστές, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές. Οι δύο δράστες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω με μπιτόνια βενζίνης στο χέρι, ενώ ένας εκ των δύο παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη.

Πατούλης: Δεν αποκλείω σχέδιο εμπρησμού στις πυρκαγιές

Ο Γιώργος Πατούλης μίλησε σχετικά με τις πυρκαγιές που καίνε σε όλη την Ελλάδα εδώ και τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Πετρούπολη

Πιο συγκεκριμένα, οργανωμένο σχέδιο βλέπει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης πίσω από τις φωτιές που έχουν κυκλώσει την Αττική, ενώ αποκαλύπτει ότι βρέθηκαν γκαζάκια μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

«Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται»

Ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει αυτές τις ημέρες για εμπρησμούς. «Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται» είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, η διαφορά είναι ότι πλέον υπάρχει καλύτερη ενημέρωση προς τους πολίτες και μέσω του 112. «Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται», ανέφερε. Πετρούπολη

«Δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά»

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στα γκαζάκια που βρέθηκαν μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». «Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά», είπε.

Πάντως εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα. «Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments