Ελλάδα

Τραγωδία στη Φωκίδα: Νεκρός ο οδηγός της μπουλντόζας που έπεσε σε γκρεμό

Τραγωδία στη Φωκίδα: Νεκρός ο οδηγός της μπουλντόζας που έπεσε σε γκρεμό
Τραγωδία στη Φωκίδα: Τραγικό επίλογο είχε η προσπάθεια απεγκλωβισμού οδηγού βαρέως οχήματος, το οποίο είχε καταπέσει νωρίτερα σήμερα σε γκρεμό στη Φωκίδα.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ατύχημα με βαρύ όχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στη Φωκίδα. Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του γκρέιντερ το οποίο είχε καταπέσει γύρω στις 11:00 το πρωί σε γκρεμό την ώρα που έκανε έργο στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Ερατεινή Φωκίδας.

Τραγωδία στη Φωκίδα: Τραγικός επίλογος

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής στο LamiaReport την ώρα που το τεράστιο μηχάνημα κινούταν από το νεκροταφείο της Ερατεινής προς το χωριό Μηλιά, κοντά στη θέση «Αμυγδαλιά» άγνωστο πως, βρέθηκε στο γκρεμό.

Η μπουλντόζα μετά την εκτροπή τούμπαρε και σταμάτησε όπως το βλέπετε στις φωτογραφίες του LamiaReport στη μέση της πλαγιάς, μετά από τριάντα μέτρα περίπου.

Να σημειωθεί πως πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο θύμα των πυρκαγιών στη χώρα μας, καθώς είχε προηγηθεί ο θάνατος εθελοντή στη μεγάλη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Φωτιά Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη – χωριά σε πύρινο κλοιό

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό από χθες, Κυριακή, το πρωί.

Τις τελευταίες ώρες, κάτοικοι στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες αντιστέκονται και τα χωριά αντέχουν. Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά οι πυρήνες των χωριών παραμένουν αλώβητοι.

Στις Γούβες, το Αγριοβότανο, τη Μονοκαρυά και το Πευκί η αντίσταση των εθελοντών και των κατοίκων κράτησε μεγάλο μέρος των χωριών ανέπαφο.

Αντίθετα, οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σχεδόν σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και στις περισσότερες περιπτώσεις σήμανε συναγερμός: σε Αγία Άννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιά Νικόλαο.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χώρια Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή από τη Μονοκαρυά μέχρι την Ιστιαία βρίσκεται το χωριό Ταξιάρχες. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι μία από τα μεγαλύτερα σημεία παραγωγής σύκων στη χώρα και οι κάτοικοι έχουν προετοιμαστεί για να αποφύγουν την καταστροφή. Δεν δημιούργησαν μόνο ζώνες πυροπροστασίας σχεδόν σε όλη της γεωγραφική έκταση με τα δέντρα συκιάς, αλλά έχουν καθαρίσει και τα περιβόλια τους. Φωκίδα

Στο νότιο μέτωπο, προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Τρούπι, Καλύβια και Σπαθάρι.

Η πυροσβεστική, με τη βοήθεια δυνάμεων που έστειλαν ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και κατοίκων, έδωσαν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθούν στο όρος Καντήλι.

Τις τελευταίες ώρες, καθώς η φορά των ανέμων έχει αλλάξει, χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments