Video

Φωτιά στην Εύβοια: Ανθρώπινη αλυσίδα κατοίκων και εθελοντών ενάντια στο πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Εύβοια: Ανθρώπινη αλυσίδα κατοίκων και εθελοντών ενάντια στο πύρινο μέτωπο
Φωτιά στην Εύβοια: Άλλη μία συγκινητική στιγμή.

Μπορεί η φωτιά στη Εύβοια να μαίνεται και να έχει ήδη δοθεί εντολή για να εκκενωθεί η Αβγαριά, όμως πολλοί είναι οι κάτοικοι που δεν εγκαταλείπουν την περιοχή και μαζί με τους εθελοντές δημιουργούν μια ανθρώπινη αλυσίδα, ώστε να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία.

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκινητικές εικόνες από τις προσπάθειες κατοίκων και εθελοντών

Στην περιοχή αυτή, δίνεται μία μεγάλη μάχη, ώστε η φωτιά να μην φύγει προς τα δυτικά και “κινηθεί” προς τα περίχωρα της Ιστιαίας.

Οι εικόνες που μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση η ΕΡΤ από την περιοχή, προκαλούν ρίγος. Κάτοικοι και εθελοντές σχηματίζουν μία ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στο μέτωπο της φωτιάς. Τη στιγμή που οι πύρινες φλόγες καίνε ένα “τείχος” από πεύκα, οι κάτοικοι παίρνουν θέση σε έναν ελαιώνα και οργανώνονται, προκειμένου να δώσουν μάχη, ώστε να ανακόψουν την πορεία του πύρινου μετώπου. Αυτά συνέβησαν λίγο πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Φωτιά στην Εύβοια

Φωτιά στην Εύβοια: Δημοσιογράφος ξεσπά σε κλάματα φοβούμενη για την ασφάλεια ηλικιωμένου

Η δημοσιογράφος του σταθμού OPEN, Ευλαμπία Ρέβη, βρίσκεται στην Γαλατσώνα, όπου οι φλόγες απειλούν το χωριό και ξεκινάει το ρεπορτάζ της λέγοντας πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των γύρω περιοχών από το 112 με έκτακτα μηνύματα. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Η δημοσιογράφος μίλησε με έναν ηλικιωμένο που ήταν στην αυλή του σπιτιού του και ο οποίος με εμφανές πρόβλημα στο αναπνευστικό του έλεγε -όσο δυνατά μπορούσε να μιλήσει- πως από το μεσημέρι ρίχνει νερό στο σπίτι για να το προστατεύσει από τη φωτιά και πως φοβάται για το σπίτι του.

Η ρεπόρτερ αρχικά ψάχνει την τσάντα της για να βρει μια μάσκα να του δώσει, καθώς η ατμόσφαιρα από τη φωτιά είναι αποπνικτική. Δεν βρίσκει στην τσάντα της και λέει στον ηλικιωμένο πως θα του φέρει μία από το αυτοκίνητο, ενώ συνεχίζει να τον παρακινεί να φύγει από το σημείο για να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Τότε ο άνδρας δακρύζει λέγοντάς της «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον, κάτι που ήταν αρκετό για να «σπάσει» και η ίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments