Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Αγωνία για την Ιστιαία – Επιχειρούν Έλληνες, Ρουμάνοι και Σέρβοι πυροσβέστες

Φωτιά στην Εύβοια: Αγωνία για την Ιστιαία – Επιχειρούν Έλληνες, Ρουμάνοι και Σέρβοι πυροσβέστες
Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες για να μη φτάσει στην Ιστιαία η φωτιά.

Διαρκής είναι η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά στην Εύβοια, ενώ την περιοχή επιχειρούν από κοινού Έλληνες, Ρουμάνοι και Σέρβοι πυροσβέστες.

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Νωρίτερα, η φωτιά παρά λίγο να περάσει το δρόμο από Αβγαριά προς Γαλατσώνα, ενώ υπήρξε φόβος ότι με τη φορά του ανέμου το πύρινο μέτωπο θα οδηγούνταν προς την Ιστιαία και παρακείμενα χωριά.  Στο πλαίσιο αυτό, έχει σχηματιστεί μεγάλη αντιπυρική ζώνη, ενώ υπάρχει άλλος ένας πυροσβεστικός φραγμός από την πλευρά του δρόμου που οδηγεί προς Γαλατσώνα. Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά.

Φωτιά στην Εύβοια

Τα εναέρια μέσα που πετούν στην περιοχή, συμβάλλουν κι αυτά στον περιορισμό του μετώπου που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο , ενώ μάχη να προσεγγίσουν δίνουν και οι επίγειες δυνάμεις. O καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή ενώ πύρινες φλόγες ξεπηδούν μέσα από την πυκνή βλάστηση.

Επικίνδυνο είναι και το μέτωπο στο Ασμίνι, που έχει κατεύθυνση προς το χωριό. Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας έφτιαχναν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Η εξέλιξη σε αυτό το μέτωπο θεωρείται κρίσιμη, καθώς αν ξεφύγει προς τον Ευβοϊκό θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό και τα Ήλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από ισχυρή δύναμη πυροσβεστών που βρίσκεται εκεί, στην όλη προσπάθεια παίρνουν μέρος δεκάδες κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή καθώς γνωρίζουν και το γεωγραφικό ανάγλυφο αλλά και την επικινδυνότητα της περιοχής. Φωτιά στην Εύβοια

Οι ίδιοι έχουν προειδοποιήσει από πολύ νωρίς ότι το τμήμα ανάμεσα σε Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι ένα κρίσιμο τμήμα, από το οποίο δεν πρέπει να περάσει η φωτιά.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο. H καταστροφή στη βόρεια Εύβοια είναι πολύ μεγάλη – και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 200.000- 500.000 καμένα στρέμματα γης συνολικά και πάνω από 1000 κατεστραμμένα σπίτια, μόνον στο Δήμο Μαντουδίου. Φωτιά στην Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments