Πολιτική

Κεραμέως: Voucher 200 ευρώ, μετεγγραφές και κοινωνικούς λειτουργούς για τους πυρόπληκτους

Κεραμέως: Voucher 200 ευρώ, μετεγγραφές και κοινωνικούς λειτουργούς για τους πυρόπληκτους
Κεραμέως: Μια σειρά μέτρων ανακούφισης για πυρόπληκτους μαθητές και σπουδαστές ανακοίνωσε η κ. Νίκη Κεραμέως.

Μια σειρά μέτρων ανακούφισης για πυρόπληκτους μαθητές και σπουδαστές ανακοίνωσε η κ. Νίκη Κεραμέως. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται το voucher 200 ευρώ από το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, οι μετεγγραφές αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί.

Πιο αναλυτικά, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο δέσμη μέτρων για τη στήριξη των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις μεγάλες φωτιές των τελευταίων ημερών.

Ποια τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Παιδείας

Ειδικότερα, για όλες τις βαθμίδες προβλέπεται:

  • Η παροχή «voucher» 200 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», σε πληγέντες μαθητές/σπουδαστές/φοιτητές και εκπαιδευτικούς για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού. Για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται :
  • Η δημιουργία τηλεφωνικών γραμμών ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στις πληγείσες περιοχές. Ήδη ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές μέσω του Υπουργείου Υγείας, ενώ από 1/9 θα είναι στη διάθεση των πυρόπληκτων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω των κατά τόπους Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.). Παράλληλα, προβλέπεται άμεση διασύνδεση των σχολείων των πληγεισών περιοχών με τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των κατά τόπους ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
  • Η αξιοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ, που έχει ήδη δρομολογηθεί από το Δεκέμβριο του 2020, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, για επιμόρφωση και πρόληψη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας σχετικά με φυσικές καταστροφές, καθώς και
  • Η παράταση ορκωμοσίας των πυρόπληκτων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, έως τις 31/08/2021.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments