Ελλάδα

Cosmote: Βλάβη στο δίκτυο κινητής – Τι απαντά η εταιρεία

Cosmote: Βλάβη στο δίκτυο κινητής – Τι απαντά η εταιρεία
Cosmote: Συνδρομητές σε πολλές περιοχές της χώρας αντιμετώπισαν πρόβλημα με το δίκτυο.
Cosmote: Συνδρομητές σε πολλές περιοχές της χώρας αντιμετώπισαν πρόβλημα με το δίκτυο.

Από το απόγευμα της Τρίτης 10 Αυγούστου, συνδρομητές σε Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων σε πελάτες κινητής τηλεφωνίας. Πρόσφατα είχαν εμφανιστεί προβλήματα και στο δίκτυο της Vodafone.

Cosmote: Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «υλοποιήθηκε άμεσα αναδρομολόγηση, με την οποία επιλύθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Μέρος των πελατών κινητής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο 4G». «Οι τεχνικοί μας εργάζονται για την οριστική επίλυση του θέματος. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε θερμά για την κατανόησή σας», τονίζει η Cosmote.

Cosmote

«Καλημέρα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρατηρήθηκε περιστασιακή αδυναμία κλήσεων σε μεμονωμένες περιπτώσεις, η οποία και πλέον έχει αποκατασταθεί. Αν η αδυναμία παραμένει, θα σας προτείναμε την επανεκκίνηση της συσκευής σας. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προέκυψε», τόνισε σε tweet το πρωί της Τετάρτης (11/08).

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η COSMOTE αποτελεί την ενιαία εμπορική μάρκα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου ΟΤΕ σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και ολοκληρωμένες λύσεις ICT.

Η ονομασία του brand προήλθε από την COSMOTE Α.Ε., εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου. Το κεντρικό μήνυμα του brand COSMOTE είναι «ένας κόσμος, καλύτερος για όλους». Η COSMOTE Α.Ε. ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Απρίλιο του 1998 σηματοδοτώντας τη δραστηριοποίηση του Ομίλου ΟΤΕ στην κινητή τηλεφωνία και μόλις ένα χρόνο μετά συμπλήρωσε ένα εκατομμύριο συνδρομητές.

Το 2001 απέκτησε άδεια κινητής τηλεφωνίας 3ης γενιάς (UMTS) στην Ελλάδα, ενώ το 2006 ανακοίνωσε την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, της πιο πετυχημένης τηλεπικοινωνιακής αλυσίδας λιανικής στη ΝΑ Ευρώπη. Το 2009 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην Telekom Slovenije του 100% της Cosmofon, και της Germanos Telecom AD Skopje, θυγατρικών της COSMOTE, σε συνέχεια εξαγοράς του 40% του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom, καθώς η τελευταία διατηρούσε ήδη μια θυγατρική ανταγωνιστική εταιρεία στη Βόρεια Μακεδονία.

svg%3E
  • Το 2010, η COSMOTE αναβάθμισε το δίκτυό της, διαθέτοντας ευρυζωνικές ταχύτητες έως 42,2 Mbps καθοδικής ζεύξης και 5,8 Mbps ανοδικής ζεύξης, ενώ ήταν η πρώτη που εγκαινίασε στην Ελλάδα, σε πιλοτική βάση, δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς, τεχνολογίας LTE, με ταχύτητες 100 Mbps.
  • Το 2014 ήταν η πρώτη που προχώρησε σε πιλοτικές δοκιμές κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+, για ταχύτητες έως και τα 300Mbps.
  • Τον Οκτώβριο του 2015, η COSMOTE καθιερώθηκε ως ενιαία εμπορική μάρκα για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό διατέθηκαν εμπορικά το COSMOTE One, ένα «σχήμα» υπηρεσιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας που καλύπτει τις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των καταναλωτών για ομιλία, Internet και ψυχαγωγία, και το COSMOTE Business One ένα «σχήμα» υπηρεσιών σταθερής, κινητής, Internet, Cloud και τηλεφωνικού κέντρου για επιχειρήσεις.
  • Το 2018 η COSMOTE ανέλαβε την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) στο Δήμο του Ζωγράφου, όπου την ίδια χρονιά υλοποίησε το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας live ταχύτητες πάνω από 1.2Gbps.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments