Διεθνή

Αφγανιστάν: Δυνάμεις ασφαλείας παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Δυνάμεις ασφαλείας παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απλώνουν περαιτέρω τα δίχτυα της επιρροής τους στην χώρα. Εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας παραδόθηκαν.

«Εκατοντάδες» μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν παραδόθηκαν σήμερα στους Ταλιμπάν.

Οι δυνάμεις αυτές είχαν αποσυρθεί κοντά στο αεροδρόμιο της Κουντούζ μετά την πτώση της πόλης αυτής του βορειοανατολικού Αφγανιστάν το σαββατοκύριακο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας επαρχιακός σύμβουλος.

Αφγανιστάν: Παράδοση των δυνάμεων ασφαλείας στους ισλαμιστές

«Σήμερα το πρωί εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και μέλη των δυνάμεων αντίστασης (πολιτοφύλακες), που είχαν πάρει θέσεις στο αεροδρόμιο, παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν με όλο τον εξοπλισμό τους», δήλωσε ο Αμρουντίν Ουάλι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Κουντούζ.

Αφγανιστάν

Εξάλλου, μαχητές Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο των συνόρων του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, ανέφερε σήμερα η ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ επικαλούμενη το Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι ανησυχίες της Μόσχας σχετικά με την ασφάλεια.

Ο ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή

Ο Σοϊγκού δήλωσε πως οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί ότι δεν θα περάσουν τα σύνορα, αλλά πρόσθεσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να διεξάγει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τους συμμάχους της στην περιοχή. Αφγανιστάν

Η Ρωσία διατηρεί μια στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν ενώ αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία είναι μέλος ενός στρατιωτικού συνασπισμού με επικεφαλής τη Μόσχα, πράγμα που σημαίνει ότι η Μόσχα είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει το Τατζικιστάν σε περίπτωση εισβολής. Το Ουζμπεκιστάν διατηρεί επίσης, στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

Η Ρωσία διεξήγαγε αυτόν τον μήνα στρατιωτικά γυμνάσια με το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Η Ρωσία έχει επίσης ενισχύσει τη στρατιωτική βάση της στο Τατζικιστάν με νέα θωρακισμένα οχήματα και πυροβόλα όπλα.

Αφγανιστάν: Λίγα λόγια για την χώρα

Το Αφγανιστάν είναι μία χώρα στη νότια κεντρική Ασία.

Το Αφγανιστάν, επίσημα Ισλαμική Δημοκρατία του Αφγανιστάν είναι μία χώρα στη νότια κεντρική Ασία. Συνορεύει βόρεια με το Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν, επί συνολικού μήκους συνόρων 1.680 χλμ. Βορειοανατολικά συνορεύει με την αυτόνομη περιοχή Σινκιάγκ Ουιγκούρ, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με μήκος συνόρων 80 χλμ., καθώς και με την περιοχή Τζαμού Κασμίρ, που διεκδικεί το Πακιστάν με μήκος συνόρων 320 χλμ. Ανατολικά και νότια συνορεύει με το Πακιστάν με συνολικό μήκος συνόρων 1810 χλμ. και δυτικά με το Ιράν, με μήκος συνόρων 820 χλμ. Έχει έκταση περίπου 647.500 τ.χλ.. Όσον αφορά τον  πληθυσμό (κατατάσσεται 45η στον κόσμο) της χώρας είναι 32.225.560 κάτοικοι (εκτίμηση 2019).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments