Διεθνή

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο κωμικός που χάρισε άφθονο γέλιο και έφυγε άδοξα από κοντά μας

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Ο κωμικός που χάρισε άφθονο γέλιο και έφυγε άδοξα από κοντά μας
Ρόμπιν Γουίλιαμς: Στις 11 Αυγούστου του 2014 ο αγαπημένος ηθοποιός έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν 11 Αυγούστου όταν ο ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς έβαλε τέλος στη ζωή του. Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς μικρών και μεγάλων, όμως μας αποχαιρέτησε άδοξα.

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Τι έγινε γνωστό

Ο 63χρονος ηθοποιός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 11 Αυγούστου του 2014 στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, πέθανε από ασφυξία λόγω απαγχονισμού, σύμφωνα και επίσημη ανακοίνωση των αρχών της κομητείας. Οι τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν κατά τη νεκροψία έδειξαν ότι ο οργανισμός του Ουίλιαμς ήταν καθαρός από αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ενώ τα φάρμακα που εντοπίστηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν χορηγηθεί στον ηθοποιό για θεραπευτικούς σκοπούς. Ρόμπιν Γουίλιαμς

Η 57χρονη Ρεμπέκα Εργουιν Σπένσερ ήταν αυτή που είδε τον αγαπημένο της φίλο να κείτεται στο έδαφος νεκρός. «Πάγωσε» όταν τον αντίκρισε με περασμένη τη θηλιά στο λαιμό. Δούλευαν μαζί για τουλάχιστον 20 χρόνια από το πρωί μέχρι το βράδυ πολλές φορές. Ήταν εκείνη που τον εμψύχωνε, που τον κανάκευε που τον προσγείωνε και τον αποκαλούσε ‘Mork Guy’, από τον ρόλο που τον καθιέρωσε στην σειρά Mork and Mindy όπου έπαιζε έναν εξωγήινο. Η Ρεμπέκα, ήταν τόσο κοντά στον Ρόμπιν Γουίλιαμς που είχε μετακομίσει σε σπίτι δίπλα στο δικό του. Ήταν τόσο αφοσιωμένη σ’ εκείνον που ενώ έμενε στο Σαν Φρανσίσκο μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να είναι κοντά του.

Είχαν δουλέψει μαζί σε 33 ταινίες μεταξύ των οποίων και στο Good Will Hunting, για το οποίο ο Γουίλιαμς κέρδισε ένα όσκαρ. Όταν απονεμήθηκε το 2005 στον Γουίλιαμς το βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ – από τις ύψιστες τιμές στο Χόλιγουντ – στον ευχαριστήριο λόγο του εκείνος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ρεμπέκα.

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Η μάχη με τον αόρατο εχθρό

Η 56χρονη σύζυγός του Σούζαν Σνάιντερ, σε τηλεοπτική της εμφάνιση είχε μιλήσει για τον «αόρατο εχθρό» με τον οποίο πολεμούσε ο Ρόμπιν. Ο θρυλικός κωμικός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον τρεις μήνες πριν από το θάνατό του, σε ηλικία 63 ετών, αλλά στην πραγματικότητα υπέφερε από άνοια με σωμάτια Lewy, γεγονός που οδήγησε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς να δυσκολευτεί να κατανοήσει την πραγματικότητα. Η Σνάιντερ είπε ότι η κατάσταση αυτή, τον οδήγησε ακόμη και να ανησυχεί ότι αυτός και η σύζυγός του «χωρίζουν», όταν τους ζητήθηκε να κοιμηθούν σε ξεχωριστά κρεβάτια για να ανακουφιστεί ο ίδιος από την αϋπνία. Ρόμπιν Γουίλιαμς

Οι ειδικοί λένε ότι η ασθένεια είχε τόσο καταστροφικές συνέπειες στον εγκέφαλο του Ρόμπιν Γουίλιαμς, και έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι ο ηθοποιός, μπορούσε ακόμα να περπατήσει και να μιλήσει πριν φύγει από τη ζωή. «Ο Ρόμπιν και εγώ ξέραμε ότι συνέβαιναν πολύ περισσότερα. Ο Ρόμπιν είχε δίκιο όταν μου είπε, “Θέλω απλώς να επανεκκινήσω τον εγκέφαλό μου”», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στη δημοσιογράφο Χόντα Κοτμπ και την εκπομπή «Today».

«Με κάλεσαν να καθίσω και να δω την έκθεση του ιατροδικαστή. Με έβαλαν να καθίσω και μου είπαν ότι ουσιαστικά ο Ρόμπιν πέθανε από διάχυτη άνοια με σωμάτια Lewy. Άρχισαν να μιλούν για τον νευροεκφυλισμό. Δεν είχε τα λογικά του», είπε η σύζυγός του και συνέχισε. «Ανακουφίστηκα που (η ασθένεια) είχε ένα όνομα. Ο Ρόμπιν κι εγώ είχαμε βιώσει αυτή την εμπειρία μαζί, πραγματικά μας κυνηγούσε ένα αόρατο τέρας. Έφυγα από εκεί με ένα όνομα της ασθένειας, αυτό που ψάχναμε εγώ και ο Ρόμπιν».

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Μεγάλα ονόματα τον αποχαιρέτησαν

Ο θάνατός του φυσικά προκάλεσε θλίψη παγκοσμίως με πολλά μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου να σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν:

  • “Ο Ρόμπιν ήταν μία καταιγίδα κωμικής ιδιοφυϊας και το γέλιο μας ήταν ο κεραυνός που τον συντηρούσε. Ήταν φίλος και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.
  • “Είμαι εμβρόντητος από τον χαμό του Ρόμπιν Γουίλιαμς: αξιοπρεπής, αξιοθαύμαστος, τεράστιο ταλέντο, συνεργάτης, γνήσια ψυχή”, έγραψε ο Στιβ Μάρτιν στο Twitter.
  • Ο κωμικός Μπεν Στίλερ έγραψε κι εκείνος στο Twitter: “Τον γνώρισα όταν ήμουν 13 ετών και ήμουν μεγάλος θαυμαστής του κι ήταν τόσο ευγενής και τον παρακολουθούσα να είναι ευγενής με κάθε θαυμαστή του…Και με άλλους ηθοποιούς ήταν τόσο γενναιόδωρος και μεγαλοφυής. Τούς έκανε όλους να αισθάνονται ιδιαίτεροι και ίσοι δίπλα του, παρότι ο ίδιος ήταν η μεγαλοφυία”.
  • Ο κωμικός Τσέβι Τσέις είπε: “Ο Ρόμπιν κι εγώ είμασταν πολύ καλοί φίλοι, υποφέραμε κι οι δύο από την ίδια, ελάχιστα γνωστή, πάθηση: την κατάθλιψη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα τελείωνε έτσι η ζωή του και η δική μας μαζί του. Ο θεός να αναπαύει την ψυχή του και να μας ευλογεί που τον ζήσαμε! Δεν μπορώ να το πιστέψω”.
  • Ο παραγωγός Ντέιβιντ Ι.Κέλι, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς “The Crazy Ones” στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Γουίλιαμς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Το ταλέντο του ήταν επικό. Αλλά το ίδιο κι ίσως περισσότερο ήταν η καλοσύνη και η ανθρωπιά του. Μία ευγενική ψυχή που μας άγγιξε όλους”.
  • Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Twentieth Century Fox, που δημιούργησε τη σειρά αυτή, σχολίασαν: “Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ένας γίγαντας της κωμωδίας και παρότι τον γνωρίσαμε προσωπικά μόνο μία τηλεοπτική σεζόν, ήταν ζεστός και αστείος άνθρωπος και αληθινός επαγγελματίας”.
  • Ο ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις, γνωστός από την επιτυχημένη σειρά How I Met Your Mother, έγραψε στο Twitter: “Τρέμω και δεν έχω λόγια για τον θάνατο του Ρόμπιν Γουίλιαμς. Χάρισε τόση χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους…”.
  • “Δεν έχω γνωρίσει πιο γλυκό, έξυπνο και ευγενικό άνθρωπο από τον Ρόμπιν…Δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου η δέσμευσή του ως καλλιτέχνη να μας φτιάχνει τη διάθεση και να μας κάνει να χαιρόμαστε”, έγραψε ο Τζον Τραβόλτα.
  • Την θλίψη της για τον κόσμο της κωμωδίας εξέφρασε μεταξύ άλλων η ηθοποιός Σάλι Φιλντ, ενώ η Μίνι Ντράιβερ έκανε λόγο για την “υπέροχη και ευγενική ψυχή του”.
  • “Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έκανε τον κόσμο λίγο καλύτερο”, έγραψε στο Twitter ο ηθοποιός Στιβ Κάρελ.

Τον ηθοποιό είχε αποχαιρετήσει και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama: “Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς αεροπόρος, γιατρός, τζίνι, νταντά, πρόεδρος, καθηγητής, Πίτερ Παν και ό,τι άλλο εκπροσωπούσε ανάμεσα σε αυτούς τους ρόλους. Αλλά ήταν μοναδικός…Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τη βαθιά της θλίψη στην οικογένεια του Ρόμπιν, στους φίλους του και σε όλους όσοι μπόρεσαν να εκφραστούν χάρη στον Ρόμπιν Γουίλιαμς”. Ρόμπιν Γουίλιαμς

Ρόμπιν Γουίλιαμς: Λίγα ακόμα λόγια για αυτόν

Ο Ρόμπιν Μακλόριν Γουίλιαμς (Robin McLaurin Williams) γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στο Σικάγο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την stand-up comedy, όπου έκανε όνομα κι έγινε ευρύτερα γνωστός στο αμερικανικό κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Mork & Mindy» (1978-1982).

Στη μεγάλη οθόνη έδειξε το πλούσιο ταλέντο του τόσο σε κωμικούς, όσο και δραματικούς ρόλους. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, που τον έκαναν παγκόσμια γνωστό: «Ποπάι» (1980), «Καλημέρα Βιετνάμ» (1987), «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989), «Ξυπνήματα» (1990), «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» (1991), «Κάπτεν Χουκ» (1991) και «Η Κυρία Νταπφάιερ» (1993). Για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» τιμήθηκε με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, ενώ είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του στο βίντεο του τραγουδιού του Μπόμπι ΜακΦέριν «Don’t Worry, Be Happy» (1988).

To ΗΒΟ, είχε μάλιστα το 2018 δημιουργήσει και ένα ντοκιμαντέρ με ανέκδοτο υλικό με συνεντεύξεις και ηχογραφήσεις του Γουίλιαμς αλλά και κοντινών του προσώπων, με τίτλο «Robin Williams: Come Inside My Mind».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments