Ελλάδα

Μήλος: Συγκλονιστικά βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο

Μήλος: Συγκλονιστικά βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο
Μήλος: Τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνει το πως έγινε η διάσωση των 17 επιβατών στο ναυάγιο ανοιχτά της Μήλου μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας.

Η Μήλος έγινε χώρος ενός σοκαριστικού περιστατικού, το οποίος όμως είχε ευτυχώς αίσιο τέλος. Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν και βίντεο από τη διάσωση των 17 ανθρώπων που βρέθηκαν στη θάλασσα όταν βούλιαξε η θαλαμηγός στην οποία επέβαιναν. Υπενθυμίζεται ότι το ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, ενώ όπως φαίνεται και στα βίντεο οι άνεμοι που έπνεαν στο σημείο ήταν αρκετά ισχυροί.

Μήλος: Πως έγινε η επιχείρηση διάσωσης

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους και αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμάνι της Μήλου. Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης έδωσε «συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει».

Μήλος: Τι είχε δηλώσει για το περιστατικό ο δήμαχος του νησιού

Ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικελής, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως το ναυάγιο σημειώθηκε μεταξύ Αντίμηλου και Φαλκονέρας. «Καταβάλλουμε προσπάθειες να πάρουμε ανθρώπους. Υπάρχει και ένα ελικόπτερο κοντά στην περιοχή. Ξέρω πως έχουν φύγει και σκάφη από τη Μήλο, δεν έχουμε εικόνα αν ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί» ανέφερε.

Μήλος

Παράλληλα, υποστήριξε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως επτά μποφόρ και η επιχείρηση είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν αρκετά ρεύματα, ενώ ακόμη ένα ναυάγιο είχε γίνει στο ίδιο σημείο το 1966.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments