Ελλάδα

Έκτακτη ενημέρωση από τον Χρυσοχοΐδη στις 20:30

Έκτακτη ενημέρωση από τον Χρυσοχοΐδη στις 20:30
Φωτιές Αττικής: Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις φωτιές.

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη πυρκαγιών θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το συντονιστικό κέντρο πυροσβεστικής, στις 8.30μμ χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη.

Την ίδια ώρα υπό πύρινο κλοιό για άλλη μία φορά η Αττική, με τις φωτιές να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε Βίλια και Κερατέα. Ως προς τα Βίλια Αττικής, η φωτιά βρίσκεται λίγο πριν τους πρώτους οικισμούς. 

Η πυροσβεστική ισχύς που επιχειρεί

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχημάτων συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Αγωνία για τον  εθνικό δρυμό

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο μέτωπα: ένα προς Καμάριζα και Λαύριο και ένα προς Άγιο Κωνσταντίνο και τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην επεκταθούν οι φλόγες στο δεύτερο μέτωπο, καθώς υπάρχει έντονη βλάστηση στην περιοχή. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αξιωματικοί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να οριοθετήσουν το μέτωπο και να το κρατήσουν τη νύχτα, ώστε το πρωί να μπορέσουν να το ελέγξουν με την βοήθεια των εναέριων μέσων που θα πετάξουν ξανά με το πρώτο φως.

Στο σημείο επιχειρούν, 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 40 οχημάτων. Από αέρος παλεύουν 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 ελικοπτέρων από τη Ρωσία. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν και οι εθελοντές πυροσβέστες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments