Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 18/8: Φόβοι για αύξηση νοσηλειών σε ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα 18/8: Φόβοι για αύξηση νοσηλειών σε ΜΕΘ
Κρούσματα σήμερα 18/8: Ανησυχούν οι διευθυντές νοσοκομείων στην Κρήτη.

Τα κρούσματα για σήμερα 18/8 αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται πως χθες, είχαμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων καθώς εντοπίστηκαν 4.206 νέα, εκ των οποίων εκ των οποίων τα 969 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 323 νέα κρούσματα, ενώ στην Κρήτη εντοπίστηκαν 313.

Κρούσματα σήμερα 18/8: Ανησυχία για τις ΜΕΘ στην Κρήτη

Οι διευθυντές των νοσοκομείων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την επιδημιολογική πορεία του νησιού, αλλά και για τη βεβαρυμμένη κατάσταση στα νοσοκομεία, εκεί όπου η εικόνα είναι επίσης δραματική, καθώς οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊού έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 200.

Σύμφωνα με το Cretapost, νοσηλεύονται 220 ασθενείς, εκ των οποία οι 28 βρίσκονται στη ΜΕΘ και οι 24 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι. Το μεγαλύτερο βάρος φαίνεται πως έχει πέσει στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ.

Κρούσματα σήμερα 18/8

Αναλυτικά:

  • ΠΑΓΝΗ: 58 συνολικά οι ασθενείς με τους 42 να είναι στην κλινική covid και τους 16 στις ΜΕΘ (15 οι διασωληνωμένοι).
  • Βενιζέλειο: 49 συνολικά οι ασθενείς με τους 43 να είναι στην κλινική covid και τους 6 στη ΜΕΘ (3 διασωληνωμένοι).
  • Νοσοκομείο Χανίων: 73 συνολικά οι ασθενείς με τους 69 να είναι στην κλινική covid και τους 4 στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι.
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 26 συνολικά οι ασθενείς με τους 24 να είναι στην κλινική covid και οι 2 στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι.
  • Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 2 ασθενείς στην κλινική covid.
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 4 ασθενείς στην κλινική covid.
  • Νοσοκομείο Νεάπολης: 7 ασθενείς στην κλινική covid.
  • Νοσοκομείο Σητείας: Ένας ασθενής στην κλινική covid.

Κρούσματα σήμερα 18/8: Περιοριστικά μέτρα στο Ρέθυμνο

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων στο Ρέθυμνο εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού μετά την έξαρση κρουσμάτων της Covid-19 που έχει οδηγήσει σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία του νησιού. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα. Κρούσματα σήμερα 18/8

Από σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Την ίδια ώρα, με βάση άλλο ΦΕΚ παρατείνεται το μίνι lockdown σε Χανιά και Ηράκλειο μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Κρούσματα σήμερα 18/8: Ενεργοποιούνται κλινικές COVID

Σε ανασύνταξη του επιχειρησιακού υγειονομικού σχεδιασμού, βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού αλλά και τις κόκκινες τουριστικές περιοχές. Ήδη με έγγραφο του υπουργείου υγείας ενεργοποιούνται οι κλινικές COVID σε περιοχές όπου δεν υπήρχαν καθόλου κρούσματα. Για παράδειγμα στην Κρήτη η οποία βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο» από επιδημιολογικής πλευράς, ενεργοποιούνται εκ νέου κλινικές COVID στα νοσοκομεία. Κρούσματα σήμερα 18/8

Όπως αναφέρει στο cnn.gr ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ουσιαστικά οι κλινικές COVID στα νοσοκομεία της χώρας δεν έκλεισαν ποτέ, απλά την στιγμή αυτή, στις περιοχές που υπάρχουν αυξημένα περιστατικά, είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν εκ νέου και γενικότερα να υπάρχει εγρήγορση.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.206, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 543.749 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Κορωνοϊός

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 135 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.524 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.253 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 258 (61.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.885 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 218 (ημερήσια μεταβολή -2.68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 234ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments