Ελλάδα

Σε αυτά τα μέρη θα απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους από 1η Σεπτεμβρίου

Σε αυτά τα μέρη θα απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους από 1η Σεπτεμβρίου
Ανεμβολίαστοι μέτρα: Το κυβερνητικό επιτελείο και οι ειδικοί ετοιμάζουν μία νέα φόρμουλα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οι ανεμβολίαστοι αποτελούν ακόμα την μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών ειδικά μετά την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ ήδη το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται τα νέα μέτρα. Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τους ανεμβολίαστους, όσο για την επέκταση της μετάλλαξης.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα πάνω από πέντε εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο 51% του συνολικού πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι η ανοσία της αγέλης απέχει σημαντικά από την επίτευξή της. Κρούσματα σήμερα 01/07

Ειδικότερα όπως έχει ήδη διαμηνύσει η κυβέρνηση οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε:

  • Καφετέριες και εστιατόρια: Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν δυνατότητα εισόδου στους κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους εστιατορίων και καφετεριών οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Εξάλλου όσο ο καιρός θα χαλάει από Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα για όσους δεν θα έχουν εμβολιασθεί.
  • Μπαρ και κέντρα διασκέδασης: Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και τη νύχτα αφού τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.
  • Θέατρα: Περιορισμός θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα αφού η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει οπότε και θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν μία δόση του εμβολίου.
  • Κινηματογράφοι: Ούτε και τα σινεμά όμως θα είναι «φιλικά» προς τους ανεμβολίαστους καθώς είναι στη λίστα με τα απαγορευμένα σημεία.
  • Γήπεδα:Και στους χώρους άθλησης δεν θα μπορούν να μπουν οι ανεμβολίαστοι, αφού ήδη οι ίδιες οι ομάδες έχουν δώσει ένα δείγμα γραφής προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού, αφού η είσοδος στα γήπεδα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test)

Πάνω από 11 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ήτοι ποσοστό 52,5% επί του γενικού πληθυσμού, το οποίο αναλογεί στο 61,6% επί του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 5.850.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 55,6% του γενικού πληθυσμού και 65% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Σε εξέλιξη είναι και ο κατ’οίκον εμβολιασμός, στον οποίο έχουν κάνει αίτηση 5.274 πολίτες ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί 4.000. Ακόμη, τις τελευταίες 10 ημέρες, 72.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ σε εξέλιξη είναι οι δράσεις για τον εμβολιασμό ρομά, αστέγων και μεταναστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments