Αθλητισμός

ΠΑΟΚ Ριέκα 1-1: Στην εκπνοή έσωσε την παρτίδα

ΠΑΟΚ Ριέκα 1-1: Στην εκπνοή έσωσε την παρτίδα
ΠΑΟΚ Ριέκα 1-1: Στην εκπνοή του χρόνου ο δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να σώσει την παρτίδα κόντρα στην Ριέκα, στην έδρα του στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Ριέκα στην Τούμπα για τα play off του Europa Conference League και κατάφερε να αποκομίσει την ισοπαλία. Ο δικέφαλος του Βορρά έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, αλλά δεν χρειάστηκε την βοήθεια της τύχης προκειμένου να πάρει τον πρώτο βαθμό στον όμιλο του.

Πιο συγκεκριμένα, με αυτογκόλ στην τελευταία φάση του αγώνα (90+4′), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 1-1 τη Ριέκα στην Τούμπα και θα τα δώσει όλα στη ρεβάνς της Κροατίας την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Conference League.

Φάσεις και γκολ

Στο ξεκίνημα ο «Δικέφαλος» είχε τον έλεγχο του αγώνα, έψαξε ένα γρήγορο γκολ, δεν το βρήκε με Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβτς, αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν η Ριέκα αυτή που απειλούσε την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος στο 17’ με εξαιρετικά αντανακλαστικά φκράτησε, προσωρινά, το μηδέν.

Οι Κροάτες είχαν διαβάσει τον ΠΑΟΚ. Με 8-9 παίκτες πίσω από την μπάλα και ξεκάθαρη εντολή να κλείσουν όλους τους διαδρόμους από τον άξονα, όχι μόνο μπλόκαραν το τακτικά τους «ασπρόμαυρους», αλλά έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν είχαν απαντήσεις στο ασφυκτικό και αποτελεσματικό πρέσινγκ των Κροατών, η πίεση ψηλά έφερε και το 0-1, όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε το λάθος, από το κλέψιμο η μπάλα κατέληξε στον Λεπένιτσα, ο οποίος με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του «Δικεφάλου» «παγώνοντας» την Τούμπα.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ο Λουτσέσκου αποφάσισε να παίξει με δύο φορ, έριξε στο ματς τον Κούτσια, αλλά ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα, χωρίς να βρίσκει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Οι Κροάτες έπαιζαν με το ρολόι, οι συνεχόμενες διακοπές έβγαλαν τον ΠΑΟΚ από το ρυθμό του.

Αν και η τύχη του γύρισε την πλάτη στη διπλή χαμένη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι (88’), του χαμογέλασε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το αυτογκόλ του Γκάλεσιτς, που λύτρωσε, εν μέρει, τον «Δικέφαλο» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Με πολλές και σημαντικές απουσίες οι Κροάτες

Όσο για τη Ριέκα που έφτασε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης, δεν ταξίδεψε ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Νεντίλικο Λάμπροβιτς, ο σέντερ φορ Γόσιπ Νρτμιτς, αλλά και ο μέσος Ρόμπερτ Μούριτς που θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των Κροατών.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γάλλος, Ζερόμ Μπρισάρ ο οποίος είναι διεθνής εδώ και τρία χρόνια ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μπενζαμέν Παζέ και Σιρίλ Μουνιέ. Τέταρτος διαιτητής ο, επίσης Γάλλος, Φλοράν Μπατά

Οι συνθέσεις :

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (31’ Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (σ.σ. αρχηγός), Κούρτιτς (90’ Εσίτι), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (72’ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (72’ Μουργκ), Καντουρί (90’ Καγκάβα), Σφιντέρσκι.

Ριέκα (Γκ. Τόμιτς) (3-5-2): Πρσκάλο (σ.σ. αρχηγός), Ζοάο Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Τόμετσακ (72’ Μπούσνιακ), Βούκσεβιτς (76’ Γκάλεσιτς), Λεπινίτσα, Τσερίν (76’ Λίμπερ) , Πάβισιτς, Αμπέμ, Αμπάς (90’ Όμπρεγκον).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments