Ελλάδα

Φωτιά στο Θεολόγο: Σοκαριστική η ομολογία του 14χρονου εμπρηστή

Φωτιά στο Θεολόγο: Σοκαριστική η ομολογία του 14χρονου εμπρηστή
Φωτιά στο Θεολόγο: Ο 14χρονος συνελήφθη χθες, έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας.

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 14χρονος είναι ο υπεύθυνος για τη φωτιά στο Θεολόγο Φθιώτιδας.

Φωτιά στο Θεολόγο: Ομολόγησε ο 14χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος που προσήχθη το πρωί της Τετάρτης ως ύποπτος για 9 από τις 13 πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από τις αρχές του μήνα ομολόγησε. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του μάλιστα, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς ότι «έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς». Φωτιές Αττική

Οι αρχές οδηγήθηκαν στην σύλληψή του από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, που κατέγραψαν τη δράση του αλλά και από περιγραφές κατοίκων της περιοχής. Κατά την ομολογία του είπε ότι έβαζε την φωτιά με αναπτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, λόγω του ότι είναι ανήλικος έχουν προσαχθεί και οι γονείς του, ενώ φέρεται να αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα.

Φωτιά στο Θεολόγο: Είχε μιλήσει εξαρχής για εμπρησμό ο δήμαρχος Λοκρών

Για τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 6 Αυγούστου στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές, είχε μιλήσει για εμπρησμό. «Η φωτιά είναι εμπρησμός. Θα κρατήσει μέρες γιατί πρόκειται για ένα σημείο με πυκνό πευκοδάσος και δυστυχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν, αφού είναι διασπαρμένες σε πολλές περιοχές. Προτεραιότητά μας είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές» είχε πει τότε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λοκρών. Ο 13χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό, πήγαινε με το ποδήλατό του και έβαζε τις φωτιές με αναπτήρα.

Φωτιά στο Θεολόγο

«Στις 5 Αυγούστου είχαμε ταυτόχρονα 4 εστίες, μπόρεσε και τις έλεγξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στις 6 Αυγούστου είχαμε μια καταστροφική φωτιά που έκαψε σπίτια, ελαιόδεντρα, πευκόφυτο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα του δήμου. Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, η χώρα ήταν σε επίπεδο συναγερμού 5. Όλοι μας είπαμε ότι ήταν εμπρησμός. Ήμασταν σίγουροι ότι υπήρχε δράστης γιατί ήταν συνεχόμενα τα περιστατικά στην περιοχή» είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments