Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Στη Γορτυνία την Παρασκευή

Φώφη Γεννηματά: Στη Γορτυνία την Παρασκευή
Φώφη Γεννηματά: Θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με το δήμαρχο Γορτυνίας, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων περιοχής.

Τη Γορτυνία και τις πυρόπληκτες περιοχές της θα επισκεφθεί την Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η επίσκεψη της κ. Γεννηματά θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δάφνης (Συνοικισμός Δωδεκάμετρου). Μία ώρα μετά θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με το δήμαρχο Γορτυνίας, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων περιοχής.

Φώφη Γεννηματά: Σφοφρή κριτική για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στα Βίλια

Για «ανικανότητα του επιτελικού κράτους, αναποτελεσματικότητα του συστήματος πολιτικής προστασίας, απουσία συστήματος πρόληψης και έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων», κατηγορεί την κυβέρνηση με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ταυτόχρονα, η Φώφη Γεννηματά καλεί τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί «επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, αρκετά με τα επικοινωνιακά shows». Φώφη Γεννηματά

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

«Στα Βίλια για 4η ημέρα κινδυνεύουν η ζωή και η περιουσία των πολιτών, και καταστρέφεται το δάσος. Οι δικαιολογίες περιττεύουν. Πρόκειται για ανικανότητα του επιτελικού κράτους, αναποτελεσματικότητα του συστήματος πολιτικής προστασίας, απουσία συστήματος πρόληψης και έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων. Ο κ. Μητσοτάκης ας ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα, αρκετά με τα επικοινωνιακά shows».

Κριτική και από Καμίνη

«Τα αρμόδια υπουργεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνολικά η Πολιτεία βρέθηκαν απολύτως απροετοίμαστοι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης. Θυμίζοντας κατ’ αρχάς ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγραφε πως «φέτος το καλοκαίρι η χώρα ζει μια τραγωδία δίχως τέλος, όσον αφορά τις πυρκαγιές», η σημερινή εξέλιξη στη Δυτική Αττική, με επίκεντρο τα Βίλια και το όρος Πατέρα, «αποτελεί μια τραγική επιβεβαίωση», σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη.

«Αν στη Βαρυμπόμπη έφταιγε η κλιματική αλλαγή και στην Εύβοια η αναζωπύρωση της φωτιάς και οι πολλές παράλληλες πυρκαγιές, για την τελευταία αυτή καταστροφή, που εξαφανίζει έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου της Αττικής, μπορούμε πια να μιλήσουμε τελεσίδικα: τα αρμόδια υπουργεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνολικά η Πολιτεία βρέθηκαν απολύτως απροετοίμαστοι για τη φετινή αντιπυρική περίοδο», υποστηρίζει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Η ανάρτηση του οποίου καταλήγει ως εξής: «Η συνολική καταστροφή είναι εφιαλτικών διαστάσεων και η αδυναμία να αντιμετωπιστεί γίνεται πλέον εξοργιστική. Πρέπει να ανοίξει το συντομότερο η Βουλή για να αναζητηθούν, με επιμονή και θάρρος οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments