Διεθνή

Αφγανιστάν: Βίντεο σοκ με την εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Βίντεο σοκ με την εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν
Αφγανιστάν: Σκληρές εικόνες σε βίντεο που απεικονίζει την εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να δείξουν ότι είναι διαλλακτικοί για να πετύχουν τη διεθνή αναγνώριση του καθεστώτος τους. Όμως πίσω από τη μάσκα, επιδίδονται σε άγριο κυνηγητό των αντιπάλων τους. Οι σκηνές που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν είναι σοκαριστικές.

Αφγανιστάν: Το βίντεο της εκτέλεσης του στρατηγού

Ειδικότερα, ένα σκληρό βίντεο από την εκτέλεση του πρώην διοικητή της αστυνομίας στρατηγού Χάτζι Μουλά Αχκαζάι στη βόρεια επαρχία Μπαντγίς δίπλα στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν, ήρθε στην δημοσιότητα.

Ο άτυχος άνδρας είναι δεμένος, με μαντήλι στα μάτια και τον εκτελούν με ριπή αυτομάτου. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν από τότε που άρχισε η προέλαση τους και τη συνεχίζουν τώρα στην Καμπούλ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι. Εκτός από στελέχη του πρώην καθεστώτος αναζητούν συνεργάτες των νατοϊκών και απειλούν τους συγγενείς τους ότι αν δεν τους παραδώσουν θα βρουν και αυτοί φρικτό τέλος με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Μητέρες πετούν τα μωρά τους σε Βρετανούς στρατιώτες για να τα σώσουν

Έκρυθμη παραμένει για άλλη μια μέρα η κατάσταση στο Αφγανιστάν, με πολίτες να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισχωρήσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, αναζητώντας διέξοδο στην ελευθερία, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Ενδεικτικές του φόβου και της απελπισίας που έχει κυριεύσει τους Αφγανούς είναι οι εικόνες με μητέρες να πετούν τα μωρά τους πάνω από τα συρματοπλέγματα του αεροδρομίου, προς τους Βρετανούς στρατιώτες, την ώρα που δέχονται χτυπήματα από μαχητές των Ταλιμπάν.

«Οι μητέρες ήταν απελπισμένες, δέχονταν χτυπήματα από τους Ταλιμπάν. Φώναζαν ‘σώστε το μωρό μου’ και μας πέταξαν τα μωρά, μερικά από αυτά έπεσαν στο συρματόπλεγμα. Aυτό που συνέβη ήταν απαίσιο. Μέχρι το τέλος της νύχτας δεν υπήρχε ένας άνδρας ανάμεσά μας που να μην έκλαιγε με αυτές τις καταστάσεις», παραδέχτηκε ο αξιωματικός του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, σε δήλωση που φιλοξένησε ο Independent.

Το μεγαλύτερο μέρος της βίας λαμβάνει χώρα ακριβώς έξω από την κύρια είσοδο του αεροδρομίου, όπου Αφγανοί επιχειρούν να εισέλθουν. Στην είσοδο ανατολικά των κύριων εισόδων, οι μαχητές των Ταλιμπάν τοποθέτησαν συγκεκριμένα διαχωριστικά προκειμένου να εμποδίσουν τους Αφγανούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments