Κόσμος

Τζόνσον: Αν χρειαστεί θα συνεργαστούμε με τους Ταλιμπάν

Τζόνσον: Αν χρειαστεί θα συνεργαστούμε με τους Ταλιμπάν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ μίλησε σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τους Βρετανούς που βρίσκονται εκεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν, λέγοντας πως αν χρειαστεί το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τους Ταλιμπάν. Την ίδια ώρα η αιματοχυσία στο Αφγανιστάν συνεχίζεται, με τους Ταλιμπάν να προκαλούν επεισόδια στην Καμπούλ πυροβολώντας γυναίκες και παιδιά. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία θα εργαστεί με τους Ταλιμπάν, εάν χρειαστεί, αφότου οι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν το Αφγανιστάν, ενώ υπερασπίστηκε τον υπουργό Εξωτερικών του, που δέχεται πυρά για τη διαχείριση της κατάστασης. Αφγανιστάν

“Θα συνεχιστούν οι πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης”

«Αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες είναι ότι οι πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης για το Αφγανιστάν, το να εργαστούμε με τους Ταλιμπάν, φυσικά εφόσον χρειαστεί, θα συνεχιστούν», είπε ο Τζόνσον σε ΜΜΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες Αφγανοί σε απόγνωση έχουν συρρεύσει αναζητώντας διαφυγή από τη χώρα, είναι «λίγο καλύτερη».

Σχετικά με τον Ντόμινικ Ράαμπ

Η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε την απομάκρυνση 1.615 ανθρώπων από το Σάββατο, μεταξύ αυτών είναι 399 Βρετανοί υπήκοοι και οι συγγενείς τους, 320 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας και 402 Αφγανοί.

Ερωτηθείς εάν εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών του Ντόμινικ Ράαμπ, του οποίου η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση σχετικά με την ανταπόκρισή του στην κρίση, ο Τζόνσον απάντησε: «Απολύτως».

Τα ερωτήματα που έθεσε ο Τζόνσον

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας ήταν πραγματικά τόσο κακές; Η αντίληψή μας για την αφγανική κυβέρνηση ήταν τόσο αδύναμη;», διερωτήθηκε ενώπιον του κοινοβουλίου. «Ή σκεφτόμασταν πως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε απλά τις ΗΠΑ και να ελπίζουμε ότι όλα θα πήγαιναν καλά;».

Μαζί με καμιά τριανταριά Βρετανίδες βουλευτίνες, η Μέι υποσχέθηκε στις Αφγανές ομολόγους της την «αλληλεγγύη» της, σε μια επιστολή που έστειλε στην Αφγανή πρώην βουλευτίνα Ελάι Ερσάντ.

Μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Κοινοτήτων, μια ομάδα διαδηλωτών, μεταξύ αυτών πρώην μεταφραστές του βρετανικού στρατού, κρατούσαν πλακάτ με τα οποία ζητούσαν από την κυβέρνηση να «προστατεύσει τους δικούς τους» και να «μην αφήσει κανέναν πίσω».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο