Ειδήσεις

Τσιμίκας: MVP με εντυπωσιακή εμφάνιση και ασίστ

Τσιμίκας: MVP με εντυπωσιακή εμφάνιση και ασίστ
Τσιμίκας: Η εξαιρετική εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα απέναντι στην Μπέρνλι του έδωσε τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης. Επιπλέον αποθεώθηκε από το «Άνφιλντ» στην αλλαγή του.

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν εξαιρετικός στην εντός έδρας νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπέρλνι με 2-0, μοιράζοντας μια ασίστ και γνώρισε την αποθέωση από το «Άνφιλντ» όταν έγινε αλλαγή.

Μετά το εξαιρετικό του ντεμπούτο στην Premier League, απέναντι στη Νόριτς, ο Έλληνας αριστερός μπακ ήταν και πάλι τρομερός και μάλιστα κατάφερε να βγάλει και την πρώτη του ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, στο γκολ του Ζότα με το οποίο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Και η εμφάνιση του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού επιβραβευτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο «Τσίμι» κέρδισε το βραβείο του MVP του αγώνα, αποδεικνύοντας πως είναι 100% έτοιμος για το κορυφαίο επίπεδο.

 ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού τα πήγε πολύ καλά στη δεύτερή του εμφάνιση ως βασικός στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την Μπέρνλι και κέρδισε την αποθέωση του «Άνφιλντ» στο φινάλε του ματς, όταν και βγήκε αλλαγή.

Ο ίδιος φρόντισε να δικαιώσει τόσο τον κόσμο, όσο και τον Γιούργκεν Κλοπ που τον πιστεύει, βγάζοντας μια εξαιρετική ασίστ στο πρώτο γκολ των «reds» με αποδέκτη των Ντιόγκο Ζότα στο 18ο λεπτό και ως τώρα δείχνει να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του προέκυψε, λόγω και του τραυματισμού του Άντι Ρόμπερτσον.

Δείτε εδώ την αποθέωση του την ώρα της αλλαγής του:

Η Λίβερπουλ είναι επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πόλη του Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ ιδρύθηκε ύστερα από μία διαφωνία μεταξύ των μελών της Έβερτον και του προέδρου της Τζον Χούλντινγκ, που είχε και τα δικαιώματα του Άνφιλντ. Η Έβερτον είχε ιδρυθεί το 1878 και έπαιζε στο Άνφιλντ από το 1884. Το 1891 ο Τζον Χούλντινγκ, απέκτησε τα δικαιώματα του Σταδίου από τον Τζον Όρελ και ζήτησε αύξηση του ενοικίου, από £100 σε £250 το χρόνο. Μετά από μία συνέλευση, τα μέλη της Έβερτον, έδιωξαν τον Χούλντινγκ και αρνήθηκαν να πληρώσει η ομάδα το νέο ενοίκιο, μετακομίζοντας στο Γκούντισον Παρκ.

Με ένα άδειο γήπεδο και με μόνο 3 παίκτες να παραμένουν, ο Χουλντινγκ αποφάσισε την ίδρυση ενός νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου και έτσι γεννήθηκε η Λίβερπουλ στις 15 Μαρτίου του 1892. Ο Τζον ΜακΚένα διορίστηκε προπονητής και υπέγραψε 13 Σκωτσέζους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος αγώνας της ομάδας ήταν ένας φιλικός αγώνας εναντίον της Rotherham Town. Η Λίβερπουλ νίκησε με 7-1. Το πρώτο γκολ της ομάδας σημείωσε ο Μάλκομ ΜακΒιν (Malcolm McVean).

Το αρχικό όνομα της νέας ομάδας ήταν Everton F.C. and Athletic Grounds, Ltd., ή εν συντομία Everton Athletic. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει με αυτό το όνομα και έτσι τον Ιούνιο του 1892 άλλαξε το όνομά της σε Liverpool F.C.. Από την πρώτη στιγμή η Λίβερπουλ έκανε αίτηση συμμετοχής στο εθνικό πρωτάθλημα η οποία όμως απορρίφθηκε. Έτσι αρχικά έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα του Λάνκασιρ. Το πρώτο της επίσημο παιχνίδι ήταν εναντίον της Higher Walton, όπου η Λίβερπουλ επικράτησε με 8-0. Την πρώτη χρονιά χρίστηκε πρωταθλήτρια και την δεύτερη κυπελλούχος κερδίζοντας την Έβερτον στον τελικό. Μετά από αυτές τις επιτυχίες κλήθηκε στο εθνικό πρωτάθλημα (1893). Πλέον έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, τερμάτισε το πρωτάθλημα αήττητη και κέρδισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments