Ελλάδα

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά – Κινητοποίηση εναέριων μέσων

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά – Κινητοποίηση εναέριων μέσων
Ζάκυνθος: Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό αλλά δεν απειλούνται κατοικίες.

Ξέσπασε μεγάλη φωτιά  το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Αργάσι στη Ζάκυνθο με αποτέλεσμα την ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, λίγο πριν την είσοδο στο Αργάσι, κοντά σε κατοικήσιμη περιοχή χωρίς ωστόσο να απειλείται οικισμός. Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό αλλά δεν απειλούνται κατοικίες. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα , 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά Βίλια: Εκδηλώθηκε πριν από 6 ολόκληρες μέρες και στο πέρασμα της κατέκαψε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, καθώς και περιουσίες.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης κατόρθωσαν επιτέλους να οριοθετήσουν την φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια πριν από 6 μέρες και κατέκαψε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής. Σημειώνουμε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 41 εστίες πυρκαγιών από χθες.

Φωτιά Βίλια: Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά

Η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση το πρωί του Σαββάτου για τη φωτιά, στην οποία σημειώνει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ακόμα και τώρα είναι ισχυρές και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments