Διεθνή

ΗΠΑ: Τροπική καταιγίδα έπληξε αμερικανικές ακτές

ΗΠΑ: Τροπική καταιγίδα έπληξε αμερικανικές ακτές
ΗΠΑ: Tο Αμερικανικό Κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων ανακοίνωσε ότι οι άνεμοι έχουν ταχύτητα μέχρι 95 χλμ/ώρα

Η τροπική καταιγίδα Χένρι έφθασε στην στεριά, στις ακτές των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες, ενώ οι αρχές πληθαίνουν τις εκκλήσεις προς τους κατοίκους για να επιδείξουν προσοχή απέναντι στους κινδύνους πλημμυρών και διακοπών της ηλεκτροδότησης.

Η καταιγίδα έπληξε τις αμερικανικές ακτές στο ύψος του Ρόουντ Άιλαντ στις 12.15 τοπική ώρα σήμερα, σύμφωνα με της Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Νωρίτερα, το Αμερικανικό Κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων είχε ανακοινώσει ότι οι άνεμοι έχουν ταχύτητα μέχρι 95 χλμ/ώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποκαλούμενες επίσης Ηνωμένες Πολιτείες, ΗΠΑ ή Αμερική, είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της γης.

Είναι μία ομοσπονδιακή συνταγματική δημοκρατία που περιλαμβάνει πενήντα πολιτείες και μια ομοσπονδιακή περιφέρεια. Η χώρα βρίσκεται ως επί το πλείστον στην κεντρική Βόρεια Αμερική, όπου οι σαράντα οκτώ συνεχόμενες πολιτείες και η Ουάσινγκτον Π.Κ., η περιφέρεια της πρωτεύουσας, βρίσκονται μεταξύ του Ειρηνικού και του Ατλαντικού ωκεανού, που συνορεύουν με τον Καναδά στα βόρεια και το Μεξικό στα νότια.Η πολιτεία της Αλάσκας βρίσκεται στο βορειοδυτικά της ηπείρου, με τον Καναδά στα ανατολικά και την Ρωσία στα δυτικά κατά πλάτος του Βερίγγειου Πορθμού. Η πολιτεία της Χαβάης είναι αρχιπέλαγος στον μέσο Ειρηνικό. Η χώρα επίσης κατέχει αρκετά εδάφη στον Ειρηνικό και την Καραϊβική. Το 1507, ο Γερμανός χαρτογράφος Μάρτιν Βαλντζεεμύλλερ δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη στον οποίο ονόμασε το μεγάλο κομμάτι ξηράς του Δυτικού Ημισφαιρίου «Αμερική» από τον Ιταλό εξερευνητή και χαρτογράφο Αμέριγκο Βεσπούτσι.Οι πρώην Βρετανικές αποικίες χρησιμοποίησαν πρώτες το σύγχρονο όνομα της χώρας στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του 1776, την «ομόψυχη Διακήρυξη των δεκατριών ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».   svg%3E

Με έκταση 9,83 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων και άνω των 326 εκατομμυρίων κατοίκων, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τρίτη ή τέταρτη μεγαλύτερη χώρα σε συνολική έκταση, και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση ξηράς και πληθυσμό. Είναι ένα από τα πολυπολιτισμικότερα κράτη του κόσμου, προϊόν μεγάλης κλίμακας μετανάστευσης από πολλές χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments