Τεχνολογία

Twitter αλλαγή: Επιτρέπει την αναφορά παραπλανητικών tweet

Twitter αλλαγή: Επιτρέπει την αναφορά παραπλανητικών tweet
Twitter αλλαγή: H γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επεκτείνει τα μέτρα για τα Fake news περιορίζοντας τα παραπλανητικά tweet.

Το Twitter ετοιμάζει μία νέα αλλαγή σχετικά με τα Fake news, την οποία θα εντάξει στα tweet. Ακόμη, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεργαστεί με δύο μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, το Reuters και το Associated Press (ΑΡ).

Πιο συγκεκριμένα, για τον περιορισμό των fake news το Twitter δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να αναφέρουν δημοσιεύσεις που μπορεί να θεωρούν ότι είναι παραπλανητικές και όχι ενημερωτικές. Αυτό είναι ακόμα μία μέθοδος για τον περιορισμό των παραπλανητικών ειδήσεων.

Η νέα δυνατότητα

Σε τεχνικό επίπεδο, αυτή η νέα δυνατότητα που δοκιμάζεται σε συγκεκριμένες περιοχές (αρχικά σε πόλεις της Αμερική, της Νοτίου Κορέας και της Αυστραλίας) είναι μια επέκταση του υπάρχοντος συστήματος αναφοράς του Twitter. Προσθέτοντας μια νέα επιλογή “Είναι παραπλανητικό” εκτός από “ανεπιθύμητο περιεχόμενο” ή ‘επιβλαβές περιεχόμενο” κατά την αναφορά ενός tweet. Το Twitter θα ρωτήσει επίσης τον εάν το θέμα σχετίζεται με την Πολιτική, την Υγεία ή κάτι άλλο.

Το Twitter αναφέρει ότι αυτό που δοκιμάζει είναι απλά πειραματικό και μπορεί να μην αναλαμβάνει καν δράση σε κάθε αναφορά. Αντίθετα, το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει το Twitter πιο γρήγορα εάν υπάρχουν τάσεις που παράγουν παραπληροφόρηση, ώστε να μπορεί να αντιδρά πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, θέτει τόσο τη δύναμη όσο και την ευθύνη στους χρήστες για την αστυνόμευση του δικτύου.

Ο στόχος της συνεργασίας Reuters – Associated Press

Στόχος του Twitter είναι να έχει γρήγορα -με τη συμβολή των πρακτορείων- ακριβή και αξιόπιστη πληροφόρηση ιδίως πάνω σε «γεγονότα που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση». Αντί να περιμένει κάτι ψευδές να γίνεται «viral», δηλαδή να μεταδίδεται σαν ιός στην πλατφόρμα του μεταξύ των χρηστών, το Twitter ελπίζει ότι θα μπορεί να προλαμβάνει μία τέτοια εξέλιξη.

Μέχρι τώρα το Twitter διαθέτει μία ειδική ομάδα που αναλαμβάνει, όταν ξεσπούν «κόντρες» μεταξύ των χρηστών πάνω σε αμφιλεγόμενα ζητήματα, να βρει και να προωθήσει περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές, έτσι ώστε να αποτελέσει αντίβαρο στη δυνητική παραπληροφόρηση από μερικούς χρήστες. Τα δύο πρακτορεία ειδήσεων, σύμφωνα με το BBC και το Reuters , θα βοηθήσουν πιο συστηματικά και άμεσα αυτήν τη διαδικασία, σε πρώτη φάση μόνο στην αγγλική γλώσσα, «αυξάνοντας την ικανότητά του να προσθέτει αξιόπιστο περιεχόμενο στις συζητήσεις που συμβαίνουν στο Twitter», ιδίως όταν η εσωτερική ομάδα του Twitter «δεν έχει τη συγκεκριμένη εξειδίκευση ή πρόσβαση σε επαρκή όγκο αξιόπιστων ειδήσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments